XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2009/08/25/szamitogep-vezerli-szokokutat/

Témák A-Z

Számítógép vezérli a most átadott szökőkút vizijátékát

ARCHÍV | 2009. augusztus 25. - Frissítve Városfejlesztési hírek

Gyermek téri szökőkútAz AngyalZöld Stratégia Zöldterület-fejlesztési Programjának részeként valósulhat meg a Gyermek tér több évre ütemezett fejlesztése, amelyek részeként most a szökőkutat vehették birtokba a közvetlen környéken érkezők és a távolabbról ide látogatók A Gyermek tér megújításának keretében először a közparkhoz nem illő kusza cserje csoportokat távolították el, amelyek közbiztonsági szempontból is aggályosak voltak. Ezt követően a faállomány fiatalításáról gondoskodtak, aminek köszönhetően a parkfák fajtájuknak megfelelő alakúra és méretűre fejlődhetnek, s így megfelelőképp napfényes lesz a tér a gyepfelület felújításához szintén.

A zöldfelület rendbetételét követően felszámolták a 2800 négyzetmétert beborító régi, töredezett aszfaltot. Helyére 1800 négyzetméternyi igényes térkőburkolat került, aminek jóvoltából újabb területtel növekedett a zöldfelület. Található a Gyermek téren még kerítéssel elzárt kutyafuttató, ez már korábban elkészült. Lényeges előrelépés, hogy a park új közvilágítást kapott, illetve a növények szépségének megőrzése érdekében korszerű locsolóhálózatot építettek ki. A felújítások összege a választási ciklus végére megközelíti a 100 millió forintot.

Az elmúlt három évben több szökőkúttal gazdagodott a kerület: a Fiastyúk-parkban, a Gyöngyösi sétányon és a Kis-Béke téren avattak új vízforrást, miközben a Tahi úti Béke kútja felújítás révén szépült meg. A Gyermek téri a 2009-es esztendőben a harmadik új szökőkút a kerületben. A múlt héten vehették birtokba a sétálóutca részeként a Hollán Ernő utcait, ezt megelőzően pedig a Váci út 76. előttit az önkormányzat kezdeményezésünkre a beruházó készítette el.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj