XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2009/07/27/megujult-drava-park/

Témák A-Z

Megújult a Dráva park

ARCHÍV | 2009. július 27. - Frissítve Városfejlesztési hírek

Dráva parkA megújult Dráva park többfunkciós zöldterületté vált. Jelentős méretű játszótér fogadja itt a kisebbeket és a nagyobbakat, a sétányok találkozásánál pihenőövezetet alakítottak ki az építők, s a közel 600 négyzetméternyi díszburkolatra ülőpadok kerültek. A modern kor követelményeinek megfelelően a 11 játszószer alatt homok és gumi esésvédő felület védi a gyermekek testi épségét, továbbá két ivókút üzemel. Összesen 170 oszlopos tiszafát ültettek a zöldfelület és a kutyafuttató közé – utóbbi a 19. helyszín a kerületben, amely kifejezetten a kutyákat és gazdáikat várja. A 40 millió forint összegű felújítás része a Hochtief Development Hungary Kft. felajánlása: egy több mint 10 millió forint értékű komplex játszószert vehetnek birtokba a kicsik. Az ingatlanfejlesztő különös figyelmet fordít a Váci út és a Dráva utca sarkán megépült irodaház közvetlen környezetének rendezésére.

Örvendetes a gyermeklétszám növekedése kerületünkben, ugyanakkor ezzel együtt a játszóterekre is egyre nagyobb az igény. Jelenleg a kerületben 52 játszótéren 328 játszószer található, valamennyi megfelel az európai uniós szabványnak. Önkormányzatunk ez évben több mint 100 millió forintot fordít a játszóterek fejlesztésére.

A program keretében eddig 40 millió forint értékben 33 korszerű, igényes játszóeszközt helyeztek ki hét már meglévő játszótérre, a zöldterület-fejlesztési beruházások keretében 45 millió forint értékben további 41 új, tartós játszószer került ki további hat helyszínre.(Tahi-Fiastyúk lakótelep, Gidófalvy lakótelep, Victor Hugo park, Gyöngyösi sétány, Béke tér). Ez évben további két helyszínen – az Országbíró úti lakótelepen, és a Petneházy utca és a Szent László utca sarkán – épül egy-egy új játszótér.

Az önkormányzat 2008-ban, az évek óta jellemző fejlesztéseken túl, külön szabványosítási programot indított, amelynek eredményeképp sikerült felszámolni minden, az uniós szabványelőírásoknak nem megfelelő játszószert a közterületeken. A feladatot egyes esetekben a játszószer elbontásával lehetett megoldani, más esetekben a régi játszószert alakították át. A program másik elemeként 15 tagóvodában 100 millió forint értékben 63 új, szabványosított játszószert szereltek fel.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj