XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2016/05/30/a-kulturalis-csemegektol-az-asztali-oromokig/

Témák A-Z

A kulturális csemegéktől az asztali örömökig

2016. május 30. Kulturális hírek

A délelőtti órák a szemlélődés jegyében teltek: a nagyszámú közönség sorra látogathatta a kerületi nemzetiségek sátraiban berendezett népművészeti és fotókiállításokat, a vállalkozó kedvűek fogadást köthettek, hogy a rendőrkutya bemutató sztárja megtalálja-e az eldugott kábítószert (megtalálta), és elbánik-e a vezetőjére támadó csibésszel (bizony, jól elbánt vele!), majd csillapíthatták éhségüket és szomjúságukat az alkalmi lacikonyhák gazdag és ínycsiklandozó kínálatából.

A tulajdonképpeni kulturális program ezúttal is a nemzetiségek felvonulásával kezdődött. A menet élén a Lustige Musikanten együttes zenészei haladtak, játékukkal szórakoztatva a környező utcákban összesereglett nézőközönséget.

A felvonulást követően a nemzetiségek reprezentánsainak társaságában Holopné Schramek Kornélia alpolgármester üdvözölte az esemény közreműködőit, és az érdeklődőket.

– A kerületi önkormányzat megkülönböztetett figyelmet fordít az itt élő nemzetiségek támogatására – mondotta az alpolgármester -, mert létüket, hagyományőrző munkájukat közös értéknek tekinti. Holopné Schramek Kornélia felhívta az egybegyűltek figyelmét arra, hogy az idei Nemzetiségi Fesztiválhoz a rendezők József Attila A Dunánál című költeményéből választottak mottót: „A harcot, amelyet őseink vívtak, / békévé oldja az emlékezés…” A költő gondolatához kapcsolódva emlékeztetett arra, hogy ez a béke rendkívül termékenynek, gyümölcsözőnek bizonyult az elmúlt években. Az alpolgármester ünnepi köszöntőjét követően a nemzetiségek képviselői léptek a mikrofonhoz, megköszönve az önkormányzat önzetlen és sokoldalú támogatását, és üdvözölve a Nemzetiségi Fesztivál résztvevőit.

A továbbiakban a nemzetiségi gyermek és felnőtt művészeti csoportok műsorának tapsolhatott a közönség, az esti órákban pedig görög, szlovák és bolgár táncházban rophatták a táncot a vállalkozó kedvűek, akik közül sokan először vettek részt táncházi programban.

 

 

 

 

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj