XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2014/09/22/az-integralt-varosfejlesztesi-strategia-ertekelese/

Témák A-Z

Az Integrált Városfejlesztési Stratégia értékelése

ARCHÍV | 2014. szeptember 22. - Frissítve Városfejlesztési hírek

Az IVS-ben foglalt elhatározások érvényesítésének monitoring eszköze volt a Városfejlesztési Irányító Testület (VIT) működtetése. A havonta tartott ülések időszerű kerületfejlesztési kérdések megvitatásával hatékony eszköznek bizonyultak. Az egyes akcióterületek fejlesztései előkészítésének állásáról, az egyes városrészek beruházásairól szóló előterjesztések kijelölték az illetékes hivatali egységek és az önkormányzati gazdasági társaság operatív feladatait. A VIT dokumentumai hiteles képet adnak az IVS hatályosulásáról.

Az üzleti alapon működő ingatlanfejlesztések lendülete az ország gazdasági helyzete által lassult. Az eladásra szánt lakások építésének száma a hitelfelvételi szigorítások miatt jelentősen, az irodaházak építése ennél kisebb mértékben csökkent. Az önkormányzati beruházások mértéke a közterületek megújítása és az intézményfejlesztések terén erőteljesen növekedett. Az állami irányítás átszervezésével számottevően változott az önkormányzati feladatellátások köre, az állami finanszírozás módja és nagyságrendje. A településirányítás erőfeszítései eredményeképpen nem csökkent a kerületi lakossági ellátás színvonala. Fővárosi jelentőségű, kedveltségű közösségi terek létrehozásával erősítettük a kerület hírnevét, lakosainak identitását.

2016-ban a felülvizsgálat helyett az új jogszabályoknak megfelelő „Integrált Településfejlesztési Stratégia” kidolgozása, elfogadása indokolt.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj