XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2022/01/14/elhunyt-dory-miklos/

Témák A-Z

Elhunyt Döry Miklós

2022. január 14. - Frissítve Búcsúzunk

Életének 81. évében, 2022. január 14-én hosszan tartó súlyos betegség után elhunyt Döry Miklós sportvezető, a XIII. kerületi Önkormányzat egykori képviselője, a Szociális, Egészségügyi és Művelődési Bizottság tagja.

1942. január 8-án született Szombathelyen. Középiskolai tanulmányait a Szerb Antal Gimnáziumban végezte, a Testnevelési Főiskolán sportvezetői diplomát szerzett. Hat évtizeden keresztül szolgálta szeretett sportágát, az ökölvívást. Sportpályafutását a Vasas színeiben, ökölvívóként kezdte, majd később 14 évig dolgozott a klubnál mint módszertani osztályvezető. A Profi Ökölvívó Liga elnökeként, majd a Magyar Ökölvívó Szakszövetség főtitkáraként és szakfelügyelőjeként, haláláig a MÖSZ Hivatásos Tagozata Bíró Bizottságának elnökeként tevékenykedett. Ötven évig volt amatőr és profi ökölvívóbíró, olimpián és világbajnokságon is képviselte a magyar színeket. 2002-ben elnyerte a Vasas Aranygyűrű kitüntetését. WBO, WIBF, IBO és UBC nemzetközi bírói munkásságáért 2007-ben „Az év bírójának” választották. A sport mellett biztosítási szakemberként dolgozott, az Allianz Hungária Biztosítótól ment nyugdíjba.

60 éve kötődött a kerülethez, melyből 44 évig Angyalföldön, a Jász utcában élt. 1998-2010. között, három cikluson keresztül volt a XIII. kerület önkormányzati képviselője. A kerület akkoriban egyik legproblémásabb területe, a Szent László út – Jász utca gondjait törekedett megoldani. A Kerületfejlesztési és Környezetvédelmi, valamint a Lakásgazdálkodási Bizottság tagjaként igyekezett érvényre juttatni a lakosság érdekeit szolgáló döntéseket. Képviselőként is szívügye volt a sport: 1998-től az Angyalföld Testneveléséért és Sportjáért Közalapítvány kuratóriumi elnöke, majd 2002-től az Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság Sport Albizottságának az elnöke volt. Fontosnak tartotta a XIII. kerületben működő sportegyesületek utánpótlásnevelő tevékenységének az elősegítését, az iskolai sportkörök támogatását, szorgalmazta az MLSZ OLLÉ műfüves pálya-programjához való csatlakozást, kezdeményezte a kerület lakóinak sportolását segítő Láng Sporttelep továbbfejlesztését. A kerületi lakosság részére nyújtott szolgáltatások bővítését szolgálta 2001-től mint a Lehel Csarnok Üzemeltető Kft. Felügyelő Bizottságának a tagja, majd az Angyalföldi Szociális Egyesület elnökségi tagjaként is. 2010-től a Szociális, Egészségügyi és Művelődési Bizottságban dolgozott.

Aktív, fáradhatatlan sportszakembert és lokálpatriótát veszítettünk el a személyében, aki sokat tett Angyalföld fejlődéséért, a kerületi sportélet gazdagításáért, a szabadidős tevékenységek folyamatos bővítéséért. A XIII. kerületi Önkormányzat saját halottjának tekinti. Temetése 2022. február 16-án 11:15-kor lesz a Megyeri úti temetőben. Emlékét megőrizzük, közvetlenségét, egyenes, őszinte és nyílt személyiségét nem feledjük.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj