XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2021/11/04/elhunyt-dr-prehlik-lajos/

Témák A-Z

Elhunyt dr. Prehlik Lajos

2021. november 04. - Frissítve Búcsúzunk

Szomorú szívvel tudatjuk, hogy életének 73. évében, 2021. november 3-án elhunyt dr. Prehlik Lajos, a XIII. Kerületi Önkormányzat nyugalmazott jegyzője.

1948. december 22-én született Budapesten. 1967-ben Angyalföldön kezdett el dolgozni. 1992-ben a Pécsi Tudományegyetemen jogi diplomát szerzett. 1990-től a Budapesti Ügyészségi Nyomozó Hivatalban ügyészségi nyomozó, majd nyomozó ügyész beosztásban dolgozott. 2002-től a Központi Nyomozó Főügyészségen nyomozó főügyészként tevékenykedett. Ebben az időszakban a kiemelt személyek által, illetve a sérelmükre elkövetett bűncselekményekkel, a szervezett bűnözés és a korrupciós bűncselekmények elkövetése miatt indult ügyekkel foglalkozott. Munkája során az érdemi döntés meghozatalához közigazgatási, polgári, pénzügyi jogi és más jogági összefüggéseket vizsgált, elemzett, és ezzel széleskörű jogi ismereteket, tapasztalatokat szerzett. Lelkiismeretes, fáradtságot nem ismerő munkájával tiszteletet és elismerést vívott ki magának.

A XIII. Kerületi Polgármesteri Hivatalban 2008 januárjától 2015 januárjáig látta el a jegyzői feladatokat. Kezdettől fogva arra törekedett, hogy hosszú távon stabil, megbízható, szakmailag képzett apparátus álljon a Képviselő-testület, a tisztségviselők és a polgárok szolgálatára. Magas színvonalon gondoskodott a kerületi Önkormányzat működésével kapcsolatos feladatok ellátásáról, példamutatóan szervezte és vezette a Polgármesteri Hivatal tevékenységét. Kiemelt feladatának tartotta a Hivatal költségtakarékos, hatékony működtetését. Eredményesen kamatoztatta szakmai felkészültségét és széleskörű jogi tapasztalatait. Munkáját a konszenzuskeresés, a szakszerűség jellemezte. Fokozott figyelmet fordított a munkatársak minőségi munkavégzésére, szakmai felkészültségének fejlesztésére, hogy meg tudjanak felelni az új szakmai követelményeknek és az állampolgári elvárásoknak. 2015-ben nyugállományba vonult. A jogi pályán és a  közigazgatásban végzett több évtizedes kimagasló munkáját, a  polgárbarát közigazgatás továbbfejlesztése érdekében végzett tevékenységét, példaértékű életútját 2010-ben a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetéssel, 2015-ben Budapestért díjjal és XIII. Kerületért díjjal ismerték el.

Megrendülten veszünk búcsút egykori hivatalvezetőnktől. A XIII. Kerületi Önkormányzat saját halottjának tekinti. Temetése 2021. december 8-án 14 órakor lesz az Óbudai temetőben.
Emlékét megőrizzük, kiegyensúlyozott, humánus személyiségét, kedves mosolyát, megnyugtató hangját nem feledjük.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj