XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2021/05/05/elhunyt-horvath-imre/

Témák A-Z

Elhunyt Horváth Imre

2021. május 05. - Frissítve Búcsúzunk

Életének 77. évében, 2021. április 27-én elhunyt Horváth Imre határőr alezredes, politikus, 2014 őszétől 2018-ig Újpest és Észak-Angyalföld országgyűlési képviselője.

1944. június 28-án született Egyházasrádócon. 1967-ben végzett a Szegedi Tanárképző Főiskola földrajz szakán és a Budapesti Egyesített Tiszti Iskola határőr szakán. Ezt követően a Budapesti Határőr Igazgatóságon szolgált. 1976-ban diplomázott a Zrínyi Miklós Katonai Akadémián. 1997-ben alezredesként vonult nyugdíjba. 1998-ban a Testnevelési Egyetemen labdarúgó-edzői szakképesítést szerzett, s szabadidejében sportszervezéssel foglalkozott a Budapesti Labdarúgó Szövetségnél. 2006 őszén szocialista színekben újpesti önkormányzati képviselő lett, 2010-ben és 2014-ben is nyerni tudott egyéni választókerületében, Káposztásmegyeren. Az önkormányzat Népjóléti és Lakásügyi Bizottságának elnöke, az MSZP Újpest-Káposztásmegyeri szervezetének elnökségi tagja volt. A 2014. november 23-i időközi parlamenti választáson jelentős, 50% feletti támogatással szerzett egyéni mandátumot a főváros „vegyes” 11-es számú egyéni választókerületében. A XIII. kerületiek még erőteljesebben szavaztak bizalmat Horváth Imrének, aki a városrészben 64,81 százalékkal nyert. Összeférhetetlenség miatt lemondott IV. kerületi önkormányzati képviselői mandátumáról.

Már a kampány idején tanulmányozta az Észak-Angyalföldön élők helyzetét, hogy megoldásokat kereshessen a XIII. kerületiek gondjaira, és segítse a szükséges fejlesztéseket. Aktívan részt vett a „Lendületben a XIII. kerület” ciklusprogram megvalósításában, a két városrészt érintő közös feladatok megoldásában. A megegyezést és az összefogást keresve konstruktív, tartalmas kapcsolatot alakított ki a XIII. kerületi önkormányzat vezetésével. Észak-Angyalföld dinamikus fejlődése érdekében a két kerület határának rendezésére, a terület továbbfejlesztésére, a zajterhelés csökkentésére, a panelprogram újraindítására, a Népsziget és a vasúti területek megújítására törekedett és szorgalmazta az aquincumi híd és a körvasútsori körút megépítését.

2018-ban független jelöltként indult Újpesten az országgyűlési választáson. Nem sikerült bejutnia az Országgyűlésbe. Újpest Önkormányzata saját halottjának tekinti. Temetése 2021. június 23-án 14.30 órakor lesz a Megyeri Temetőben.

Emlékét megőrizzük.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj