XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2020/02/28/elhunyt-szederkenyi-andras/

Témák A-Z

Elhunyt Szederkényi András

2020. február 28. Búcsúzunk

2020. február 11-én, életének 69. évében elhunyt Szederkényi András építész, 1998-2010. között a XIII. kerület önkormányzati képviselője.

Székesfehérváron, pedagógus családba született 1951. december 7-én. Az általános iskolát Dunaújvárosban végezte, majd 1970-ben a Landler Jenő Híradásipari Technikumban tett érettségi vizsgát. Hat évig Dunaújvárosban, a DEDÁSZ Vállalat tervező csoportjának vezetőjeként dolgozott. 1976-ban kezdte meg felsőfokú tanulmányait az Ybl Miklós Építőipari Műszaki Főiskolán, ahol városgazdászként végzett. Ezt követően két közgazdász szakképzettséget: 1993-ban az OXFORD Brookes Universityn Management Studies diplomát, majd 1996-ban a Budapesti Közgazdasági Egyetemen vállalkozó menedzser oklevelet szerzett. 1997-ben költözött a XIII. kerületbe, ahol építőipari vállalkozóként dolgozott.

1990-ben felvételt nyert a Szabad Demokraták Szövetségébe. 1995-ben a XIII. Kerületi Önkormányzat Kerületfejlesztési Bizottsága felkérte a rendezési tervek szakértői véleményezésére, majd 1998-ban önkormányzati képviselői mandátumot kapott. Eredményes képviselői tevékenysége elismeréseként 2002-ben és 2006-ban is újraválasztották. Önkormányzati képviselőségének 12 éve alatt végig kerületfejlesztéssel kapcsolatos feladatokat látott el. A Kerületfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság elnökeként jól hasznosította városgazdász végzettségét és városépítő elképzeléseit. Fontos feladatnak tartotta a kerületi romos épületek és a környezetszennyező ipar eltüntetését, a kerület folyamatos fejlesztését és emberközelibbé válását. Az „Angyalföld Fejlesztésért Közalapítvány” kuratóriumának elnökeként is sokat tett a XIII. kerületért.

Temetésére szűk családi körben kerül sor. Emlékét megőrizzük.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj