XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2017/11/13/jo-tanulo-jo-sportolo-2017-dijatado-unnepseg/

Témák A-Z

Jó tanuló, jó sportoló 2017. díjátadó ünnepség

2017. november 13. - Frissítve Ifjúsági hírek

November 10-én, a József Attila Művelődési Központ színháztermében immár 25. alkalommal köszöntötték azokat a kerületi tanulókat, valamint az őket sikeresen felkészítő testnevelő tanárokat, edzőket, sportegyesületi elnököket és a hozzátartozókat, akik a 2016/2017-es tanévben kimagaslóan szerepeltek a budapesti, országos és nemzetközi versenyeken, öregbítve ezzel a XIII. kerület hírnevét. 

Az eseményen megjelent Hiszékeny Dezső, a kerület országgyűlési képviselője, a képviselő-testület több tagja, az önkormányzat Intézmény Működtető és Fenntartó Központjának munkatársai, továbbá Imre Géza olimpiai ezüst-, és bronzérmes, világ és Európa-bajnok párbajtőröző, a Budapesti Honvéd Sportegyesület sportigazgatója.

Kastl Egon, a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. sportágazatának vezetője ünnepi beszédében többek között a következőket mondotta. –Köztudomású, hogy önkormányzatunk megkülönböztetett figyelmet fordít a  helyi sportélet támogatására. Bár az oktatási intézmények államosításával az önkormányzat és az iskolák közötti kapcsolatrendszer meglazult, a sport az a terület, ahol ez a szakmai kapocs még erősen megmaradt. Ennek érdekében támogatjuk az óvodai-iskolai testnevelést, a diáksportot, az élsport utánpótlás-nevelését, a gyermekek szervezett keretekben történő szabadidősportját, a sportlétesítmény hálózat fejlesztését és kiemelt figyelmet fordítunk a jó tanuló, jó sportoló diákok elismerésére. A helyi sportegyesületekben rendszeresen sportolók létszáma megközelíti a 10.000 főt, ebből az utánpótlás-korú versenyzők száma jelenleg 4000 fő. Mint minden évben, idén is több millió forinttal támogattuk a Diákolimpia – Diáksportkupa versenyrendszerét, hogy az eddig megszokott színvonalon működjön. A 2016/2017-es programsorozat széles választékot kínált a legkülönbözőbb sportágakban. 7870 általános és középiskolai tanuló vett részt 14 sportág 21 versenyén a diáksport versenyrendszerben. Idén 22 gyermek részesülhet „Jó tanuló, jó sportoló” díjban és az iskolákban zajló színvonalas pedagógiai munka eredményeképp további 201 tanulót díjazhatunk kerületszerte. Megbecsülésünk jeléül ma 28 testnevelő tanárnak és 21 felkészítő edzőnek adunk át tárgyjutalmakat. Bátran kijelenthetem, hogy a XIII. kerület továbbra is a sport egyik fellegvára.

Az ünnepi beszéd elhangzását követően Hiszékeny Dezső országgyűlési képviselő és Imre Géza sportigazgató adták át az arra érdemessé vált diákoknak a Jó tanuló, jó sportoló díjakat. A továbbiakban kerületünk országgyűlési képviselője, Kautzky Lászlóné önkormányzati képviselő, és Kastl Egon a diákolimpia fővárosi és országos versenyein kiváló eredményt elért tanulóknak adták át az önkormányzat jutalmát.

Az ünnepi esemény sporttánc bemutatóval ért véget.

November 13-án a Fővárosi Önkormányzat díjazta az Országos és Budapesti Diákolimpián eredményesen szereplő iskolákat. A XIII. kerületből három iskola kapott díszoklevelet és üveg emlékplakettet: a Berzsenyi Dániel Gimnázium, a Tomori Pál Általános Iskola, és az Eötvös József Általános Iskola.

 

 

 

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj