XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2019/03/06/atadtak-pannka-kozossegi-teret-pannonia-utcaban/

Témák A-Z

Átadták a PannKa Közösségi Teret a Pannónia utcában

2019. március 06. Ifjúsági hírek

A PannKa Közösségi Tér a Pannónia utca 18. szám alatt az önkormányzat beruházásában és támogatásával jött létre, s több mint 300 négyzetméteren, két szinten, egyedülálló látványvilággal, sószobával, kreatív és természetes anyagokból készült játékokkal interaktív módon teremt újabb szabadidős lehetőséget a kerületi lakosok, elsősorban az újlipótvárosi kisgyerekes családok számára. Számos fejlesztő programmal várja az édesanyákat, édesapákat és gyermekeiket 6 éves korig. Az otthonos játéktér fejlesztésének költsége több mint 120 millió forint volt.

Dr. Tóth József polgármester az átadóünnepségen elmondta, a XIII. kerület nemcsak a magas színvonalú óvodai ellátással fordít kiemelt figyelmet a gyerekekre, de a különleges szabadidős, kreatív családi játszóházakkal is, amilyen például a Tücsöktanya, mostantól pedig a PannKa a kerületben. „Együttműködünk a családokkal. Igényeiket figyelembe vesszük, amikor a szociális szolgáltatásainkat kiegészítjük. Célunk, hogy otthonunknak tekintsék a fiatalok kerületünket. Több éve babakelengye csomagot adunk az újszülötteknek, minden kerületi gyermeket fel tudunk venni a bölcsődénkbe, óvodánkba, elsőként működtetünk családi napközit, kismamáknak ECDL számítógépes tanfolyamot szervezünk.” – tette hozzá Dr. Tóth József.

Az új PannKa Közösségi Tér a Pannónia utca 18. szám alatt kétségkívül bővíti a „családi fészek” fogalmát: egy olyan hely, ahol a kiscsaládosok – anyukák, apukák, gyerekek – otthon érezhetik magukat. A PannKa játékterében „szabadidősen” fejlesztik a gyerekek képességeit, de a szülők is találnak maguknak kikapcsolódási, feltöltődési lehetőségeket. A PannKa helyszínét és szolgáltatásait az itt élők igénye alapján alakították ki – a XIII. Kerületi Önkormányzat beruházásában és támogatásával.

A PannKa Közösségi Térben szakképzett foglalkoztatók által összeállított játékok és sokszínű programok fejlesztik a gyermekek kreativitását, kézügyességét, mozgását, tehát testi, verbális, értelmi és szociális képességeiket. A PannKa szolgáltatásai lehetővé teszik a szülők számára, hogy gyermekeikkel minőségi időt töltsenek együtt. Például van mozgásfejlesztő torna, baba-mama klub, zenei nevelés, közös éneklés, angol társalgó klub anyukáknak, mondókázás, éneklés kicsiknek szintén angol nyelven. Az Egészséges babákért program keretében egészségügyi, illetve az étkeztetéssel kapcsolatos tanácsokat adnak dietetikusok, védőnők, házi gyermekorvosok. A délelőtti programok kerületi Partner Kártyával ingyenesek, a sószoba, valamint a többi szolgáltatás kedvezményesen vehető igénybe. A nyitás egy hónapja óta a szülők gyermekeikkel rendszeresen látogatják a programokat.

A PannKa szolgáltatásainak köre idővel bővül majd.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj