XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2018/04/18/polgarmesterek-talalkozoja/

Témák A-Z

Polgármesterek találkozója

2018. április 18. - Frissítve Ifjúsági hírek

Április 17-én, a Polgármesteri Hivatal Kék termében bemutatkozó látogatáson fogadta dr. Tóth József polgármester a 9. alkalommal megválasztott Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat új diákpolgármesterét Vass Georginát, az Ady Endre Gimnázium 10. osztályos tanulóját. A megbeszélésen részt vett Holopné Schramek Kornélia alpolgármester is.

 A 9. Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat, és tisztségviselőinek megválasztásáról, valamint a diákpolgármester és az alpolgármesterek beiktatásáról, megbízólevelük átvételéről korábban beszámoltunk olvasóinknak. Vass Georgina mostani bemutatkozó látogatására és a polgármesterek megbeszélésére dr. Tóth József kezdeményezésére került sor.

Az új diákpolgármester elmondta, hogy tősgyökeres XIII. kerületi lakosnak és lokálpatriótának tartja magát. Gyermekkorában szüleivel a Radnóti Miklós utcában lakott, jelenleg az Országbíró sétány szomszédságában van az otthonuk. Az óvodai éveket a Mese Tagóvodában töltötte, majd a Dózsa György úti Általános Iskola tanulója volt. Középiskolai tanulmányai kezdetén még az orvosi pálya vonzotta. Mostanában azonban  – bár tanulmányi eredményei jók – úgy érzi, hogy az orvosi tanulmányokhoz elengedhetetlen magas szintű kémiai ismeretek kívül esnek az érdeklődési körén, miközben a matematika és az idegen nyelvek elsajátítása könnyen mennek neki. Az új GYIÖK terveiről szólva Vass Georgina tájékoztatta dr. Tóth Józsefet és Holopné Schramek Kornéliát arról, hogy a diáktestület elkötelezett a szervezet hagyományainak ápolása, a bevált programok folytatása mellett, de tervezik új közösségi programok bevezetését is.

Célkitűzéseiket és az azok elérése érdekében elvégzendő feladatokat munkatervben foglalták össze, amelynek megkezdték a végrehajtását. A diákpolgármester köszönetet mondott a kerületi önkormányzat figyelméért, bátorításáért, sokoldalú támogatásáért, és kifejezte a maga és a GYIÖK szándékát a magas színvonalú és tartalmas együttműködésre.

Az elhangzottakat követően Dr. Tóth József polgármester rövid áttekintést adott az önkormányzat ifjúsági célkitűzéseiről és tevékenységéről, különös tekintettel az ifjúsági koncepcióban foglaltakra. Örömének adott hangot a miatt, hogy a gyermek- és ifjúsági képviselő-testület megalakulása óta a fiatalok közvetlenebbül kapcsolódnak a helyi közélethez, a hagyományos és az új rendezvényekhez. Kezdeményezéseik, sajátos programjaik gazdagítják kerületünk kulturális kínálatát. Önkormányzatunk sokoldalú támogatást nyújt a GYIÖK működéséhez, biztosítja annak intézményi, személyi, anyagi hátterét. A szervezet ötletei, kreativitása, fiatalos lendülete megújítja kerületünk ifjúsági életét, jelentős mértékben hozzájárul ahhoz, hogy a fiatal korosztályok tagjai igazi otthonuknak érezzék kerületünket. Dr. Tóth József örvendetesnek nevezte azt a körülményt, hogy a képviselő-testület az ifjúsággal kapcsolatos feladatok koordinálásával Csata Zsuzsanna képviselőt bízta meg, aki korábban maga is a kerület diákpolgármestere volt.

A kötetlen, jó hangulatú megbeszélés végén a polgármester és az ifjúsági területet felügyelő Holopné Schramek Kornélia alpolgármester személyes támogatásukról biztosították a GYIÖK diákpolgármesterét.

 

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj