XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2019/03/29/kabitoszerugyi-egyezteto-forum-otodik-nyilt-napjat-tartottak-prevencios-kozpontban/

Témák A-Z

A Kábítószerügyi Egyeztető Fórum ötödik Nyílt Napját tartották a Prevenciós Központban

2019. március 29. Ifjúsági hírek

2019. március 28-án Holopné Schramek Kornélia a XIII. Kerületi Önkormányzat alpolgármestere a XIII. ker. KEF elnöke a rendezvény köszöntőjében elmondta, hogy büszkeséggel tölti el, hogy kerületünkben 18 évvel ezelőtt kezdődött el az összehangolt munka, melyben azóta is töretlen lelkesedéssel vesznek részt a kerületi szakemberek. Szólt arról, hogy az önkormányzat anyagi és erkölcsi támogatásával a KEF az elmúlt időszakban is sokrétű, színvonalas tevékenységet tudott folytatni, amely a folyamatos tájékozódási és beavatkozási lehetőséget nyújt a káros szenvedélyek kialakulásának megelőzésében. A megnyitó végén megköszönte a KEF valamennyi tagszervezetének az elmúlt évben kifejtett áldozatos tevékenységét és egyúttal szakmai elköteleződésen alapuló együttműködést kívánt. Biztosította a jelenlévőket, hogy az önkormányzat továbbra is kiemelt figyelmet fordít a KEF működtetésére és továbbra is biztosítja mindazt az anyagi és erkölcsi támogatást, amely a szervezet hatékony és színvonalas tevékenységéhez szükséges.

Ezt követően dr. Nagy József kriminálpszichológus „Kommunikáció szerhasználó fiatalokkal” címmel tartott előadást. A „Kiállok érted” című előadás során A Láthatáron Csoport, a KV Társulat és a NUA közös produkcióját láthatták az érdeklődők.

Délután „Vizuális kapcsolat” program megnyitásaként vetélkedők zajlottak, majd a résztvevő fiatalok érzéseiket, gondolataikat festették meg a graffiti falra. A programot az AK26 együttes koncertje zárta.

A kerületi szakemberek az változásaira reagáló, prevenciós munkát végeznek. 2017 decemberében nyílt meg a nemzetközi szinten is egyedülálló drogprevenciós „Tudat-törő” szabadulószoba. Azóta több, mint 3000 fiatal és több száz szakember vett részt a programban. Az elmúlt évben az Emberi Erőforrások Minisztériuma és önkormányzat támogatásával elkészítettek egy szintén egyedülálló drogprevenciós kisfilmet. Az egyedülállósága az interaktivitásában rejlik, a nézők képesek irányítani, befolyásolni a történet alakulását. A filmet mindennapi munkájuk során prevenciós eszközként használják a prevencióval foglalkozó szervezetek, iskolákban a pedagógusok, iskolapszichológusok, szociális munkások és önsegítő csoportok. Az iskolákban 2018 októberétől, a bemutató óta havonta megközelítőleg ezer alkalommal vetítik le és dolgozzák fel tanórai keretek között a filmet.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj