XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2012/08/16/a-polgarmesteri-hivatalban-jartak-a-vakacio-akciosok/

Témák A-Z

A XIII. Kerületi Polgármesteri Hivatalba látogattak a Vakáció-akciósok

2012. augusztus 16. - Frissítve Kulturális hírek

Lelkesen gyülekeztek a táborozók a polgármesteri hivatal Béke téri épületének aulájában, várva, hogy részletesen megismerkedhessenek a hivatal épületével és azzal, mi mindenről gondoskodnak a XIII. Kerületi Polgármesteri Hivatal munkatársai. Egy délelőtti látogatás alkalmával ugyanis bepillantást nyerhettek abba, mi történik nap mint nap az impozáns Béke téri épületben.

Elsőként a Főépítészi Irodában jártak a diákok, ahol Arató György főépítész a városrész légi felvételét is megmutatta nekik. Érdeklődéssel nézték a fotókat a kerület városképét meghatározó épületekről. Megtudták, hogy a XIII. kerület nemrégiben kiérdemelte a Hild-díjat. Nagy örömmel fogadta a főépítész, hogy arra a kérdésre, a jelenlévők közül akar-e valaki építész lenni, egy diák igennel válaszolt.

Ezután az épület kialakításával és az osztályok elhelyezjedésével ismertette meg őket Dr. Schmidtné Bertalan Beáta, a Művelődési, Ifjúsági és Sport Osztály munkatársa. Elmondta, milyen munka folyik a Gyámhivatalban és az Építésügyi Osztályon. Továbbhaladva benéztek a gyerekek a Művelődési, Ifjúsági és Sport Osztályra, ahol Hajdú Györgyné osztályvezető avatta be őket abba, hogy mivel foglalkoznak ennél a szervezeti egységnél.

Később a második emeleten folyt az ismerkedés a hivatallal, s a gyerekeknek módjuk nyílt ara is, hogy a képviselő-testületi teremben töltsenek egy kis időt, valamelyest átérezve a rendeletalkotás helyszínének hangulatát.

Naponta több tucat gyerek száma teremt tartalmas nyári programot a Vakáció-akció. A XIII. Kerületi Önkormányzat több éve biztosítja a lehetőséget az itt élő gyermekeknek, hogy tartalmasan töltsék el idejüket a nyári szünidőben. Idén olyan nagy a programsorozat népszerűsége, hogy előzetes regisztrációt kellett bevezetni.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj