XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2012/05/22/oktober-vegeig-hivhato-a-zajugyelet/

Témák A-Z

Október végéig hívható a zajügyelet

2012. május 22. - Frissítve Környezetvédelmi hírek

Érdemes idén is tárcsázniuk a zajügyeletet azoknak, akiket hangoskodás, ricsaj, zaj zavar az esti, éjszakai órákban. A zajügyelet telefonszámán bármilyen a XIII. kerületi lakosokat zavaró zaj kapcsán tehetnek panaszt.

A zajügyelet májustól októberig éjszaka és hétvégén is fogadja a lakossági bejelentéseket. Ennek megfelelően este 20 és reggel 8 óra között várják a hívásokat, így hétköznap és hétvégén az esti és az éjszakai órákban bárki jelezheti a zajügyelet számán, ha zavarja valamilyen hangforrás.

 

A zajszint pontos és hiteles kivizsgálása kizárólag a zajkibocsátás időszakában végezhető el. A zajügyeletnek köszönhetően lehetőség van az éjszakai és hétvégi időszakban észlelt zajpanaszok azonnali kivizsgálására, s a vizsgálat eredménye alapján a szükséges államigazgatási intézkedések azonnali megtételére.

A zajügyelet fenntartásával a XIII. Kerületi Önkormányzat célja, hogy hozzájáruljon a kerület lakosságának nyugodt pihenéséhez. Fontos tudni, hogy az így bejelentett panaszokat a szokásos menetrend szerint vizsgálja ki a hatóság.

A zajügyelet elérhetősége

A bejelentéseket ezen a telefonszámon tehetik meg a lakosok:

06-80-62-66-66

A telefonszám május és október között üzemel.

A Polgármesteri Hivatal Építésügyi Osztályára rendszeresen érkeznek lakossági bejelentések, zajpanaszok. A zajügyelet működési idején kívül továbbra is ide várjuk jelzéseiket. A napközbeni órákban a zajügyelet telefonszáma nem üzemel.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj