XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2011/12/23/elfogadta-a-klimastrategiat-a-kepviselo-testulet/

Témák A-Z

Elfogadta a Klímastratégiát a képviselő-testület

2011. december 23. - Frissítve Környezetvédelmi hírek

Mostantól stratégiai dokumentum szab irányt annak, hogy milyen úton és milyen célkitűzésekkel valósítja meg a klímavédelem és a környezettudatosság terén megfogalmazott terveit a XIII. Kerületi Önkormányzat.

A Klímastratégia kidolgozásának és megvalósításának célja a globális éghajlatváltozást előidéző folyamatok mérséklése. Emellett a kerületi szinten rendelkezésre álló eszközökkel szeretnénk minél jobban felkészülni a jövő kihívásaira és alkalmazkodni a globális változások elkerülhetetlen következményeihez.

A XIII. Kerületi Önkormányzat azt tartja szem előtt, hogy a természeti erőforrások hatékonyabb, takarékosabb felhasználása élhetőbb környezetet, az emberi kapcsolatok, a helyi közösségek felértékelődését, hatékonyabban működő, nemzetközileg is versenyképesebb gazdaságot, azaz összességében jobb minőségű életet is jelent.

Wolfgang Behringer a klíma kultúrtörténetéről írt könyvében így fogalmaz: A klímaváltozás a mi generációnk kihívása. S válaszunktól nem a világ jó sora függ, hanem a miénk.

Hiszünk ebben, és ennek szellemében látunk hozzá a stratégiában foglaltak megvalósításához.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj