XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2012/04/04/fokuszban-a-kabitoszer-elleni-kuzdelem-a-xiii-keruletben/

Témák A-Z

Fókuszban a kábítószer elleni küzdelem a XIII. kerületben

2012. április 04. Egészségügyi hírek

A XIII. Kerületi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum rendezvényén önkormányzati intézmények, civil szakmai szervezetek képviselői, védődők, gyermekvédelmi felelősök, utcai szociális munkások, iskolai drogkoordinátorok, pszichológusok, szabadidő-szervezők, polgárőrök, ifjúságvédelemmel foglalkozó rendőrök, mentálhigiénikus szakemberek vettek részt Nagykovácsiban.

A XIII. Kerületi Önkormányzat nagy hangsúlyt helyez a kábítószerellenes küzdelemre. Kiemelt feladatként kezeli az önkormányzat az iskolai drogprevenciót, amely a tanítási év keretébe ágyazva valósul meg. Sokat segít a fiatalok tudatformálásában, hogy tanórán kívüli egészségmegőrző, betegségmegelőző szemléletű tevékenységeken vehetnek részt a diákok.

Minden iskola rendelkezik egészségfejlesztési programmal, drogstratégiával. Az önkormányzat fenntartásában működő oktatási intézményeikben szakemberek segítik a tanulók harmonikus személyiségfejlődését. Így gyermekvédelmi felelős, pszichológus, mentálhigiénikus, fejlesztő pedagógus dolgozik a fiatalokkal és a fiatalokért.

A XIII. kerületi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum 2002-ben alakult meg. A XIII. kerületi Mentálhigiénés és Drogstratégiát 2008-ban fogadta el a képviselő-testület.

Magyarországon csaknem 90 KEF működik városi, kerületi, kistérségi, megyei, illetve regionális hatáskörrel. Feladatuk, hogy összehangolják a drogprobléma visszaszorításban szerepet játszó négy alappillér – a közösség és együttműködés, a megelőzés, a gyógyítás és rehabilitáció, valamint a kínálatcsökkentés – intézményeinek munkáját. Ennek érdekében a KEF-ek a helyzetfelmérés eredményeire támaszkodva helyi stratégiát dolgoznak ki a kábítószer-probléma visszaszorítására, és gondoskodnak a megvalósításról.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj