XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2012/08/02/vegleg-bezart-az-odeon-mozi/

Témák A-Z

Végleg bezárt az Odeon mozi

2012. augusztus 02. - Frissítve Kulturális hírek

Jelentős veszteség a XIII. kerületiek számára, hogy 2012. július 31-én bezárt az Odeon-Lloyd Mozi. A Hollán Ernő utcai létesítmény nemcsak a kerületiek, hanem sok más budapesti számára jelentette a kultúra sajátos, színes, kellemes fellegvárát. Az Odeon a Cinema Paradisoval búcsúzott közönségétől.

Az Odeon-Lloyd 2003-ban nyitotta meg kapuit az egykori Duna mozi helyén. A működtetők korábban filmkölcsönzéssel foglalkoztak ugyanezen a néven, s ezt a későbbiekben is megtartották, immár a megújult mozi mellett. Az Odeon üde színfolt volt a XIII. kerületi – és egyben az egész budapesti – kulturális életben. Sokoldalúságával kiemelkedett a hagyományos mozik közül, igazi kulturális találkahely volt. Újlipótváros legendás mozijára egyértelműen volt igény, amit bizonyít, hogy 2012-ben 18 százalékkal nőtt a vetítőhely forgalma.

Az Odeon kilencéves történetének végére az tett pontot, hogy a többségi tulajdonos Budapest Film Zrt. úgy döntött: felmondja a bérleti szerződést a többmillió forinttal tartozó mozival.

A mozi helyén jazzklub működik majd, a videokölcsönző egyelőre marad.

Az Újlipótvárosban a jövőben egyedül a Kino várja a moziszeretőket – a XIII. kerületből és máshonnan egyaránt.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj