XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2012/06/22/nyari-etkeztetes-a-keruleti-gyerekeknek/

Témák A-Z

Nyári étkeztetés a kerületi gyerekeknek

2012. június 22. - Frissítve Egészségügyi hírek

Nyári étkeztetéssel segíti évek óta a rászoruló gyermekeket és családjait a XIII. Kerületi Önkormányzat. A mostanra hagyománnyá vált kerületi szolgáltatást a 2012-es esztendőben 470 kiskorú veheti igénybe. A rászoruló gyermekek az önkormányzat révén ötvennégy napon jutnak meleg ételhez a szünidőben.

Nyári étkeztetés

A nyári étkeztetést 2006- óta biztosítja az önkormányzat.

Már az első évben 160 kisgyermek számára biztosította a meleg ételt a XIII. Kerületi Önkormányzat. Azóta folyamatosan emelkedett az ellátott kiskorúak száma, ezzel jelentős terhet véve le a hátrányos helyzetű családokról. A szociális szolgáltatásnak köszönhetően a rossz anyagi körülmények között élő gyermekeknek sem kell lemondaniuk arról, hogy naponta egyszer meleg ételhez jussanak a nyári szünidőben.

A meleg étkeztetés biztosításában a Gyermekjóléti Központ működik közre.

 

A nyári szünidőben a margitszigeti napközis tábor szolgáltatását is igénybe vehetik a XIII. kerületi családok. Itt hétről hétre változó létszámban pihennek és szórakoznak az iskolások. Az idei esztendőben az első turnusban 323 gyermek tölti tartalmasan idejét a táborban. A helyszínen reggelit, ebédet és az uzsonnát kapnak a kicsik, ennek költsége naponta 357 forint. Ennek az összegnek a befizetése mellett nemcsak az étkezést, hanem színes programokat is biztosítanak a diákoknak. Amennyiben a család anyagi körülményei indokolják, a kiadások csökkenthetők, indokolt esetben pedig ingyenesen vehetik igénybe azt a családok.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj