XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2012/08/03/az-ev-koztisztviseloje-bekenyine-dr-barta-krisztina/

Témák A-Z

Az év köztisztviselője: Bekényiné dr. Barta Krisztina

2012. augusztus 03. - Frissítve Kulturális hírek

– Hogyan élte meg, hogy a kollégák szeretete és elismerése jeléül Ön lett az év köztisztviselője 2012-es évben?

– Nagyon örültem annak, hogy ennyire értékesnek és fontosnak tartják a munkatársaim azt a munkát, amit végzek. Különös súlyt ad egy ilyen elismerésnek, hogy a kollégák szavazata alapján ítélték nekem a díjat. Úgy érzem, ez a megbecsülés jele.

– Mindig is a Jogi Osztály vezetője volt a XIII. kerületben. Mikor kezdett a polgármesteri hivatalban dolgozni?

– Több mint tíz éve, 2001 szeptemberében érkeztem. A kezdetektől fogva megpróbáltam minél inkább támogatni a munkatársaimat abban, hogy jól végezzék munkájukat. Szakmai iránymutatásaimmal és tapasztalataimmal is igyekeztem segíteni őket abban, hogy a Jogi Osztály a hivatal teljes működési területét érintően fogódzót, szakmai támpontot és biztos hátteret adjon.

 

Bekényiné dr. Barta Krisztina

Bekényiné dr. Barta Krisztina

– Mi a legfontosabb Ön számára a napi munka során?

– A jogi munka színvonala az elsőrendű szempont nálam. Törekvésem és elvárásom, hogy magas színvonalon és a jog adta lehetőségek maradéktalan figyelembe vételével végezzük feladatainkat. Annak örülök, ha minden egyes napomon tehetek ezért. Sok kihívással kellett szembenéznünk a több mint tíz év alatt, de mindig megoldottuk a feladatokat. Hogy csak egyet említsek, az európai uniós jogharmonizáció kitartó, fáradhatatlan munkavégzést követelt, de a küzdelmünknek  meglett az eredménye.

– Mik a jövőbeli tervei?

– Szeretném, ha az a csapat és az a tudás, amit az elmúlt időszakban felépítettünk, hosszú időn át szolgálná még a XIII. kerületet és a polgármesteri hivatalt. Őrizni kívánom azokat a hagyományokat, amelyet a díj névadója, a XIII. kerület korábbi jegyzője, dr. Sinka József hagyott ránk.

 

Dr. Sinka József Márton , a XIII. Kerületi Önkormányzat néhai jegyzője 2003-ban kezdeményezte egy vándordíj alapítását azoknak a köztisztviselőknek az elismerésére, akik a polgármesteri hivatal dolgozóinak titkos szavazása alapján kiérdemelték Az év köztisztviselője kitüntető címet. A képviselő-testület 14/2008. (V. 30). rendeletében a vándordíjat annak alapítójáról nevezte el, s évről évre egy köztisztviselő veheti át a Sinka József Márton Közigazgatási Vándordíjat.

Egyéb kitüntetések:

  • Farkas Viktória, az Okmányiroda ügyintézője – főmunkatársi cím
  • Gyuricza Réka, az  Igazgatási Osztály ügyintézője – címzetes vezető-tanácsosi cím
  • Staniszewski Csaba, az Építésügyi Osztály ügyintézője – címzetes főtanácsosi cím
  • Földi Edit, a Jogi Osztály ügyintézője – címzetes vezető-főtanácsosi cím

A Közszolgálati Tisztviselők Napja alkalmából  Fazekas Gábort, a Szociális Osztály munkatársát a Köz Szolgálatáért Érdemjel  bronz fokozata elismerésben részesítette a belügyminiszter.

 

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj