XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2012/01/31/unios-forrassal-valt-akadalymentesse-a-polgarmesteri-hivatal-epulete/

Témák A-Z

Uniós forrással vált akadálymentessé a Polgármesteri Hivatal épülete

2012. január 31. - Frissítve Városfejlesztési hírek

Valamennyi fogyatékkal élő számára megközelíthető és a tájékozódást segítő elemekkel jól ellátott a XIII. kerület polgármesteri hivatala. Az európai uniós beruházással készült beruházás hivatalos átadásán megjelentek a fogyatékkal élők szervezeteinek képviselői is.

Tizenötmillió forintos beruházással és 3 millió forintos önrésszel valósult meg a XIII. Kerületi Önkormányzat beruházása, amely ma már a fizikai akadálymentesítésen túlmenően infokommunikációs eszközök sorával is segíti a mozgássérültek, a vakok és gyengénlátók, a hallássérültek és az értelmi fogyatékosok tájékozódását és ügyintézését. A beruházás részleteiről itt olvashat.

Pályázati feltétel volt, hogy meg kell felelni az európai uniós szabványoknak, s ennek a beruházás maradéktalanul eleget tesz – ismertette dr. Tóth József, a XIII. kerület polgármestere. Az érintett szervezetek tanácsát kikérve, velük együttműködve tervezte meg a fejlesztést a XIII. Kerületi Önkormányzat. Az előkészítés során rehabilitációs szakmérnök is közreműködött, Babits Bernadett segítette iránymutatásával és tapasztalatával a munkálatokat.

Németh Orsolya
a Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesületének képviseletében gratulált a beruházáshoz, megjegyezve, hogy nem volt még példa arra, hogy ennyire bevonják az érintetteket a beruházás részleteibe, s valóban hallatni tudják hangjukat, figyelembe veszik igényeiket, észrevételeiket. A XIII. kerületben ez történt. Örömmel mutatta be a XIII. kerület következő éveinek fejlesztéseit, a jövő célkitűzéseit összefoglaló Közösen a XIII. kerületért programot tartalmazó Braille-írással megjelentetett kiadványt, amelyet a XIII. Kerületi Polgármesteri Hivatalon kívül egyesületük ügyfélszolgálatán is megtalálnak az érintettek.

Nagy segítség az értelmi fogyatékkal élőknek, hogy egy kiadvány kifejezetten számukra könnyen érthető képekkel és írásokkal mutatja be, hogy mit merre találnak a Polgármesteri Hivatalban – emelte ki Magony Klára az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetségének képviseletében.

Tábiné Hídvégi Csilla
, a Mozgássérültek Budapesti Egyesületének elnöke örül annak, hogy jól érzékelhetően egyre több középületet és utcaterületet tesznek akadálymentessé. Megköszönte a XIII. Kerületi Önkormányzat beruházását, hangsúlyozva, hogy önálló életet csak úgy lehet mozgássérültként élni, ha az adottságok biztosítva vannak.

Tekintsék meg képgalériánkat! További képek itt.

A XIII. Kerületi Önkormányzat egyéb intézkedései az esélyegyenlőség biztosítása érdekében:

  • középfokon fogyatékkal élők számára nappali ellátás biztosítása több mint 30 személy részére
  • bentlakásos intézmény Vácegresen kilenc személy részére
  • óvodai és iskolai ellátásban fogyatékkal élők számára biztosított intézmény
  • pszichológiai és logopédiai hálózat saját fenntartásban
  • foglalkoztató a fogyatékkal élők számára az Angyalföldi Szociális Egyesülettel együttműködve
  • minden intézménytípusban egy-egy olyan intézmény, amely a fogyatékkal élők fogadására alkalmas
  • az úthálózat fejlesztése annak érdekében, hogy a mozgássérültek közlekedését süllyesztett járdaszegély segítse
  • a jelzőlámpás csomópontok 50 százaléka a látássérültek számára hanggal segíti az áthaladást
  • az önkormányzati házak földszintjén mozgássérültek számára kialakított bérlakás
  • mobillift vásárlása
Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj