XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2011/11/25/csaladi-napkozi-nyilt-a-petnehazy-utcaban/

Témák A-Z

Családi napközi nyílt a Petneházy utcában

2011. november 25. - Frissítve Városfejlesztési hírek

Ötvenhat férőhellyel új családi napközi kezdte meg működését a XIII. kerületben. A Petneházy utca 83. alatt nyitotta meg kapuit a három évnél fiatalabb gyermekek ellátására alkalmas létesítmény. Korszerű körülmények között, színvonalas környezetben összesen nyolc csoportszobában és a hozzájuk tartozó helyiségekben gondoskodnak a legkisebbekről.

A XIII. kerületi önkormányzat beruházásában 100 millió forintos költségvetéssel valósult meg az intézményhálózat legújabb fejlesztése. Ez a második családi napközi a XIII. kerületben, egy 21 férőhelyes intézmény az Esküvő köz 1-3-ban működik, a szülők megelégedésére.

A múlt év áprilisában meghirdetett intézményfejlesztési program utolsó elemét is birtokba vehetik a XIII. kerületiek. Tavaly tavasszal a bölcsődei és az óvodai férőhelyek bővítéséről döntött a XIII. kerület képviselő-testülete. Mostanra a tervezett fejlesztések elkészültek, s az új és a régi helyszíneken is korszerű körülményeket tud biztosítani a gyermekeknek a XIII. kerületi önkormányzat – mondta a családi napközi átadása alkalmából dr. Tóth József. A polgármester elmondta: folyamatosan emelkedik a gyermeklétszám a XIII. kerületben, négy-öt esztendeje évi 1000-1100 gyermek születik. Ehhez igazítja intézményhálózatát az önkormányzat.

A polgármester elmondta: a XIII. kerület új családi napközijének műszaki átadására már a nyár végén sor került, ám a szükséges engedélyek megérkezése váratott magára. November végén egyébként 16 gyermek jár az intézménybe, 29 kicsit előjegyeztek. Várhatóan hamarosan teljes látszámmal működik majd az intézmény.

A XIII. kerületi önkormányzat bölcsődéiben és családi napközijeiben összesen 1039 kisgyermekről tud gondoskodni. Valamennyi taglétesítményben térítésmentesen biztosítja az ellátást az önkormányzat.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj