XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2011/12/15/elkeszult-az-orszagbiro-setany-nyugati-resze/

Témák A-Z

Elkészült az Országbíró sétány nyugati része

2011. december 15. - Frissítve Városfejlesztési hírek

Teljesen megújult az Országbíró sétány nyugati része. A fejlesztések egy nagyszabású projekt első részét képezik, amelynek eredményeképp 2012 végéig teljes egészében újjá varázsolják az Országbíró sétányt és környékét.
A XIII. Kerületi Önkormányzat beruházásának megvalósításáról a XIII. Kerületi Környezetgazdálkodási Közhasznú Nkft. gondoskodik.

Új sportpályákat próbálhatnak ki mindazok, akik szívesen mozognak: labdarúgásra és kosárlabdázásra egyaránt alkalmas helyszínt teremtettek az Országbíró sétány Pap Károly utca felőli bejáratánál. Ezen kívül önálló sportudvar fogadja azokat, akik különböző sporteszközöket szeretnének megismerni, azokon szeretnének gyakorolni. Itt a kisebbektől a nagyobbakig mindenki megtalálja a neki tetsző sporteszközt, a szabad területen pedig zöldfelületet alakítottak ki, további teret szentelve azoknak, akik mozogni vagy éppen pihenni szeretnének.

Az Országbíró sétány számos szakaszán, illetve a hozzá kapcsolódó játszótereken és udvarokon új padokat és ülőfelületeket helyeztek el. Megújult a burkolat is. A sétányon a Béke tér felé haladva jobb oldalon egy gyermekeknek szánt kerékpársávot különítettek el burkolati megkülönöztetéssel. Számos fát ültettek ki a sétányra, s ahol csak lehetett, zöldfelülettel gazdagodott a környezet.

Az Országbíró sétány nyugati részének fejlesztése ezzel befejeződött. A munka azonban 2012-ben is folytatódik, akkor a keleti szakasz, illetve a központi tér kialakítása következik.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj