XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2012/01/02/akadalymentes-a-polgarmesteri-hivatal-epulete/

Témák A-Z

Akadálymentes a Polgármesteri Hivatal épülete

2012. január 02. - Frissítve Városfejlesztési hírek

Összesen 16,6 millió forintos beruházással valósított meg akadálymentesítést a Polgármesteri Hivatal épületében a XIII. kerületi önkormányzat. A kiadásokhoz csaknem 15 millió forintot európai uniós támogatás biztosított, a fennmaradó összeget saját forrásból fedezte a helyhatóság.

Az épületbe érkezőket speciális térkép fogadja, emellett táblák sora újult meg annak érdekében, hogy a vakok és gyengénlátók is a lehető legkönnyebben megtalálják a keresett ügyintézési helyszínt.

A lift belső kezelőegységét lecserélték, ahogy a tájékozódási lehetőségeket javítja az is, hogy ma már gépi hang ad információt arról, hányadik emelet következik, s szintúgy szövegesen könnyítik meg a liftből ki-, illetve a liftbe beszállást. Ugyancsak a gyengénlátókat segíti, hogy az új épületrészben vezetősávot alakítottak ki a padlóburkolaton.

Megújult a Szociális Osztály megközelíthetősége is. Ide rámpán keresztül juthatnak fel a kerekesszékesek, a babakocsival érkezők és mindenki más, akinek ezen az úton egyszerűbb megközelíteni az ügyintézés helyszínét. A főbejárat esetében nem volt szükség változtatásra, hiszen ott eddig is szintkülönbség nélkül volt megoldott a közlekedés.

Az akadálymentesítés további részleteit galériánk révén ismerhetik meg.

 

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj