XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2009/07/16/szebb-jobb-korulmenyek-kozott-tanulhatnak-gyerekek/

Témák A-Z

Szebb és jobb körülmények között tanulhatnak a gyerekek

ARCHÍV | 2009. július 16. - Frissítve Kulturális hírek

TáborA kerületi nagyképtékű informatikai infrastruktúrafejlesztés első lépéseként 45+11 interaktív táblával gazdagodtak az iskolák az elmúlt tanévben. Az önkormányzat az intézményhálózat tartalmi fejlesztése mellett gondoskodik az oktatási infrastruktúra átgondolt korszerűsítéséről, fejlesztéséről is. Tavaly 8 óvodában, 7 általános iskolában és 3 gimnáziumban került sor felújításra. Új konyhák és vizesblokkok születtek, nyílászárókat, elektromos hálózatokat és álmennyezeteket cseréltek, tornatermeket korszerűsítettek, s van, ahol a távfűtésről választották le az intézményt.

Befejezéséhez közeledik a Pannónia Általános Iskola teljes rekonstrukciója és egy új tornatermi szárny építése. Lezajlott az Eötvös József Általános Iskola teljes felújításának I. üteme, idén a II. ütemmel a teljes projekt befejeződik. Az előző évben megkezdődtek a Váci út 88-90. szám alatt egy 60 férőhelyes bölcsőde és 75 férőhelyes óvoda építésével összefüggő munkálatok. Kerületi beruházásként öt műfüves pálya épült: egy a Láng Sporttelepen, négy pedig általános iskolák sportudvarán.

Valamennyi általános iskola részt vett 2008-ban az önkormányzati egészségmegőrző szűrőprogramban. A rászorulók számára jó lehetőséget nyújtanak az úszásfoglalkozások és a speciális torna. Általános tapasztalat, hogy kellő figyelemmel elkerülhetők, illetve csökkenthetők az elhízások és a később kialakuló mozgásszervi és keringési problémák.

Az óvodai tornaszobáknak köszönhetően a gyermekek naponta testnevelési lehetőséghez jutnak. Játszóudvara minden intézménynek van, a Meséskert és a Napsugár Tagóvodában pedig ezen kívül sportudvar áll rendelkezésre. Valamennyi általános iskolában és gimnáziumban van tornaterem, négy iskolában kettő is, emellett tíz iskolában tornaszoba egészíti ki a mozgáslehetőségeket.

A három önkormányzati táborban 2500 gyermek színvonalas ellátását biztosította az önkormányzat tavaly. Rendszeresen szervezünk az üdülő- és napközis táborokban szak- és tematikus táborokat is: dalos tábor, gyermekvédelmi tábor, diákönkormányzati tábor, erdélyi cseretábor, testvérvárosok angol nyelvi tábora fogadja a gyerekeket. A táborozást ezen felül anyagilag támogatja az önkormányzat. A margitszigeti napközis tábor étkezési térítése az elmúlt évben az önkormányzat által biztosított kompenzáció révén a napközis gyermekek számára 276 forint volt naponta. Indokolt esetben ez az összeg tovább volt csökkenthető, szociális rászorultság alapján térítésmentesség is adható.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj