XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2009/07/02/71-kozepiskolas-erettsegizett-kitunore/

Témák A-Z

71 középiskolás érettségizett kitűnőre a XIII. kerületben

ARCHÍV | 2009. július 02. - Frissítve Kulturális hírek

ÉrettségiDr. Tóth József, polgármester gratulált a kitűnő érettségi vizsgát tett diákoknak. Egyúttal elismerését fejezte ki az elhivatott tehetséggondozó, irányító, koordináló pedagógiai tevékenységért. Köszöntőjében kiemelte, hogy a teljesítményben ott van a tanulók kitartása, szorgalma, a szülői ház gondoskodó együttműködése, a tanárok magas szintű szakmai tudása, elhivatottsága. Önkormányzatunk, iskolafenntartóként és településgazdaként biztosítja az anyagi, tárgyi, szellemi feltételeket. Sajátos eszközeivel, oktatásbarát politikájával teremti meg a színvonalas munkavégzés jelen esetben a tehetséggondozás feltételeit.

Érettségizők Kitűnő eredményt értek el Kitűnők aránya
Ady Endre Gimnázium 118 11 9,3%
Berzsenyi D. Gimnázium 126 30 23,8%
Németh L. Gimnázium 52 24 46%
Kassák L. Gimnázium 53 3 11,3%
Összesen (2009) 349 71 20,3%

 

Az önkormányzat először 2006-ban írt ki pályázatot külföldi nyelvgyakorlás támogatására. Az elmúlt évben Franciaországba (azt megelőzően Angliába, Ausztriába) szervezett angol, német, illetve francia nyelvtanfolyamot, melyek maradandó élményt és intenzív, jól hasznosítható gyakorlati tudást nyújtottak a résztvevő diákoknak. Eredeti nyelvi környezetben is kipróbálhatták képességeiket, szóbeli kifejezőkészségüket, bővíthették ország-ismeretüket. Nyelvtudásuk révén barátságokat kötöttek, sokat fejlődött kommunikációs képességük és önbizalmuk. Ez évben a négy fő (gimnáziumonként 1-1) angliai utazását támogatja az önkormányzat.

A dicsérő okleveleket és ajándékkönyveket Holopné Schremek Kornélia alpolgármester-asszony és Sági Judit az OKSB elnöke nyújtotta át.

Budapest, 2009. július 2.

 

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj