XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2024/05/22/gyoztesek-galaja-2024/

Témák A-Z

Győztesek gálája 2024

2024. május 22. - Frissítve Oktatás

Oklevéllel és kis ajándékkal ismerte el önkormányzatunk annak a 134 általános és középiskolás diáknak a teljesítményét, aki kiemelkedő sikert ért el kerületi tanulmányi versenyen a 2023-2024-es tanévben. Az őket felkészítő 68 pedagógus is elismerésben részesült.

Dr. Tót hJózsef polgármestr átadja a díjat a Győztesek GálájánZsúfolásig megtelt a Győztesek gálájára az Angyalföldi József Attila Művelődési Központ színházterme 2024. május 21-én. Ez az a rendezvény, amelynek keretében immár 27 éve önkormányzatunk vezetői személyesen köszöntik a legjobban tanuló és a kerületi versenyeken kiemelkedően szereplő általános és középiskolás diákokat, valamint az őket felkészítő pedagógusokat. Idén 134 diák és 68 tanár volt jelen. Dr. Tóth József polgármester és Holopné Schramek Kornélia alpolgármester adta át nekik az elismerő oklevelet és a hozzá kapcsolódó ajándékot, jelen esetben egy-egy kis Bluetooth-hangszórót.

A gálát a Herman Ottó Általános Iskola kórusa nyitotta meg. Az énekkar legkisebbjei 3. osztályosok, a legnagyobbak 8. osztályosok. Az elmúlt években több helyen is felléptek, a zene világnapján Komáromban, kerületi adventi koncerten, karácsonyi hangversenyen, Herman napon, iskolai ünnepélyeken. Kórusuk repertoárja sokszínű: énekelnek klasszikus műveket, musicalrészleteket, rajzfilmslágereket. A gála nyitányaként a Légy jó mindhalálig musicalből a Tízperc című részletet hallhattuk előadásukban.

A gála félidejében a Herman Ottó Általános Iskola 3.b osztályos tanulója, Bernáth Gáspár mondta el Romhányi József: Focimeccs című versét.  Ha teheti, Gáspár még a legrövidebb óraközi szünetet is kihasználja, hogy osztálytársaival rúgja a bőrt. Nem véletlen hát, hogy az iskolai szavalóversenyen is egy focis témájú költeményt szavalt. Választása olyannyira jónak bizonyult, hogy előadásával a kerületi szavalóverseny ezüst érmét nyerte el.

 

A gála záró előadója Hamar Luca Valentina oboás, 9. évfolyamos diák volt. Ő a Cziffra György Fesztiválon Ifjú Tehetség Díjban részesült. Luca szolfézs előképzős tanulmányait általános iskolájában, a XIII. kerületi Hunyadi Mátyás Általános Iskolában végezte. Utána a szintén kerületi Fischer Annie Zeneiskola növendéke lett. Most a Szent István Király Zeneművészeti Szakgimnázium szolfézs és oboa szakos 9. osztályos tanulója. Zeneiskolai tanulmányait végig kitűnő eredménnyel végezte, személyisége, elhivatottsága példaértékű.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj