XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2022/05/26/gyoztesek-galaja/

Témák A-Z

Győztesek gálája

2022. május 26. Oktatás

2022. május 24-én az Angyalföldi József Attila Művelődési Központban került sor a XIII. kerületi tanintézményekben kimagasló eredményt elérő diákok és felkészítő tanáraik köszöntésére. A rendezvényen megjelent dr. Tóth József polgármester, Holopné Schramek Kornélia alpolgármester, Varga Zsanett, a Szociális, Egészségügyi és Művelődési Bizottság elnöke, valamint dr. Házlinger György a Közép Pesti Tankerületi Központ vezetője.

A gálaműsor keretében a XIII. kerületi szakmai munkaközösségek által szervezett, felmenő rendszerű versenyek első helyezettjeit és tanáraikat köszöntötték. A program az önkormányzat és a tankerület együttműködésében, az önkormányzat anyagi támogatásával valósult meg. A rendezvény komoly hagyományokra tekint vissza: a tehetséges, eredményes tanulóinak és tanárainak elismerésére az idei esztendőben már a 25. alkalommal került sor.

A gála nyitószámaként Balázs Árpád: Bodzavirág című dalát hallhatták a jelenlévők a Herman Ottó Általános iskola énekkarának előadásában, majd dr. Tóth József polgármester és Holopné Schramek Kornélia alpolgármester okleveleket és ajándékokat adtak át a díjazottaknak. Összesen 108 gyermek és 64 felkészítő tanáruk részesült elismerésben.

A rendezvényen fellépett Hegedűs Zsigmond, aki a Fischer Annie Zeneiskolában tanul kürtölni, a Pannónia Általános iskolába a Budapest XIII. Kerületi Pannónia Általános Iskolába jár, ahol szintén 3. osztályos.

Krisztbaum András, a Tomori Pál Általános Iskola 3. évfolyamos tanulója René Goscinny: A kis Nicolas című regényéből adott elő egy részletet.

A rendezvény zárásaként a Fischer Annie Zeneiskola zongorista növendékei, Liu Yinuo, valamint testvére, Liu Yiran Zoé Papp Lajos: Vidám ujjgyakorlat a cirkuszban című művét adták elő.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj