XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2020/07/01/ujabb-kismamak-vehettek-at-ecdl-bizonyitvanyukat/

Témák A-Z

Újabb kismamák vehették át ECDL bizonyítványukat

2020. július 01. - Frissítve Oktatás

2020. június 30-án dr. Tóth József polgármester újabb ECDL bizonyítványokat adott át a tanfolyamot sikeresen teljesítő kismamák részére. A most sikeresen végzett kismamákkal így már összesen 49 fő szerzett 7 modulos ECDL bizonyítványt az önkormányzat támogatásának köszönhetően ingyenesen. Az átadáson részt vett Holopné Schramek Kornélia alpolgármester is.

Dr. Tóth József polgármester felidézte, hogy mi történt a kerületben legutóbbi találkozásuk óta, ami a 4 modulos ECDL Start (új nevén BASE) bizonyítványok átvételének alkalma volt: például lebontották a Vízművek épületét, elkészült az Agora első üteme a Göncz Árpád városközpontban. Szó esett az önkormányzat járvány alatti helytállásáról is, különösen az óvodai és bölcsődei területen bekövetkezett változásokról, bevezetett biztonsági intézkedésekről. Tájékoztatta a jelenlévőket, hogy a képviselő-testület a múlt héten fogadta el a Smart13 Akciótervet, ezzel is továbbhaladva a környezettudatosság és a digitalizáció útján. A polgármester szívből gratulált a tanfolyam elvégzéséhez, majd átadta a bizonyítványokat.

A bizonyítványok átvételét követően a megjelentek kérdéseket tehettek fel, valamint kötetlen beszélgetés formájában szó esett a folyamatban lévő és következő óvoda-felújításokról, valamint a fiatalok lakáshoz jutásának támogatásáról.

A kerületben élő kismamák 2011. óta vehetnek részt ingyenesen ECDL tanfolyamon, eleinte 4, majd 2017-től 7 modulos bizonyítványt szerezhetnek. A kezdés óta 17 tanfolyam indult, melyeken 230 bizonyítványt szeretek meg a résztvevők.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj