XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2024/04/18/70-eves-a-meseskert-tagovoda/

Témák A-Z

70 éves a Meséskert Tagóvoda

2024. április 18. Nevelés - oktatás

Magas szakmai színvonalon látja el feladatait a XIII. kerület óvodai intézményhálózata, amelynek fenntartására évi 7,4 milliárd forintot költ önkormányzatunk. Erről dr. Tóth József polgármester beszélt azon a rendezvényen, amelyen köszöntötte az idén 70 éves Meséskert Tagóvoda közösségét.

Dr Tóth József polgármester

Több mint 3 ezer gyermek jár abba a 17 óvodába, amelynek fenntartására a XIII. kerületi önkormányzat évi 48 milliárd forintos költségvetéséből 7,4 milliárdot biztosít. A kerületben élő óvodáskorú gyermekek 94-95 százaléka önkormányzati oviba jár, ez is igazolja, hogy a szülők elismerik az intézmények munkáját.

SZERETETBEN, BIZTONSÁGBAN FEJLŐDNI

Magas szakmai színvonal, innovatív pedagógiai gyakorlat, kiemelkedő infrastrukturális háttér jellemzi a kerületi óvodákat. Ezt dr. Tóth József polgármester mondta, amikor 2024. április 18-án, csütörtökön délelőtt megköszönte a 70 éves Meséskert Tagóvoda dolgozóinak munkáját. Hangsúlyozta, hogy a szeretetteljes környezet, az érzelmi biztonság, a testi és a lelki fejlődés feltételeinek biztosítása és a családokkal való együttműködés az, ami ebben az óvodában, de minden más kerületi gyermekintézményben is vezeti a pedagógusokat. Hozzátette: az önkormányzat változatlanul arra törekszik, hogy a XIII. kerületi Integrált Településfejlesztési Stratégia feladattervének megfelelően megteremtse a legjobb feltételeket a minőségi munkához az óvodákban.

MEGÚJULT ÓVODÁBAN VIDÁM GYERMEKEK

A Meséskert Tagóvoda a Kassák Lajos utca 17-ben működik 16 csoporttal, csoportonként átlagosan 25 gyermekkel. Épületük korszerű és energiatakarékos, passzív minősítésű. 8 éve, 2016 augusztusában adtuk át. Benne megduplázódtak a korábbi csoportszobák, lett tetőkertje, akadálymentes is. Játszó- és foglalkoztató helyiségekkel készült, van benne logopédiai és autista fejlesztőszoba, sószoba, és két tornaterem is biztosítja a gyermekek egészséges fejlődését.

A XIII. kerületi Meséskert Tagóvodát idén 13 éve vezeti Czvetnics Rita. Ő idézte fel a kezdeteket. A Meséskertet 1954-ben alapították, a Hegedűs Gyula utca 5. számú bérház II. emeletén működött. 1978-ban hozzákapcsolták a Szent István körút 2. szám alatti 3 csoportos lakásóvodát. 1997-ben költözött a mostani címére, a Kassák Lajos utca 17-be, ahol a megszűnt bölcsőde épületébe került. Az új óvodaépület felépítéséről 2014-ben döntött a képviselő-testület, a munka 2016 augusztusában ért véget.

DÍJAK AZ ÉPÜLETNEK ÉS A PEDAGÓGUSOKNAK

Miként az Archikon Tervezőiroda által megálmodott új épület, úgy a nevelőtestület is számos díjat kapott. Csak az elmúlt 5 évet nézve 2019-ben kiérdemelték az Év Legaktívabb Nevelőtestülete díjat, 2021-ben az Örökös Zöld Óvoda címet, 2022-ben az Állatbarát Óvoda címet, 2023-ban a magyar-angol kétnyelvű óvodai programban végzett munkájukért pedig a Mentor Óvoda címet. Ezeket egészítette ki idén márciusban az Év Intergráló Óvodája cím, miután a Meséskert volt az első olyan kisdedóvó, amely a XIII. kerületben megkezdte a sajátos nevelési igényű gyermekek befogadását.

Az évfordulós ünnepség végén a Meséskert Tagóvoda Süni csoportja erre az alkalomra írt mesejátékot adott elő a dolgozók Mákvirág Kórusának közreműködésével.

Meséskort óvoda Süni csoportjának műsora

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj