XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2022/06/14/pannka-part-uj-baba-mama-jatszohaz-az-ujpesti-rakparton/

Témák A-Z

PannKa Part: új baba-mama játszóház az Újpesti rakparton

2022. június 14. - Frissítve Nevelés - oktatás

Dr. Tóth József polgármester ünnepélyesen átadta a PannKa Partot (Újpesti rakpart 6.), amelynek kialakítására 190,4 millió forintot fordított az önkormányzat. A kerület új kisgyermekes, baba-mama játszóházával immár két helyszínen működik a családok körében rendkívül közkedvelt PannKa.

Dr. Tóth József polgármester

A polgármester beszédében felidézte: három éve hozta létre és azóta működteti az önkormányzat a PannKa Közösségi Teret a Pannónia utca 18. szám alatt. A kétszintes, több mint 300 négyzetméteres közösségi és otthonos játszóház egyedülálló látványvilággal és fejlesztőjátékokkal az interaktív együttlét lehetőségét nyújtja a családoknak. A játékok elsődleges célja az ismeretterjesztés, a kézügyesség fejlesztése, a mozgásfejlődés elősegítése. „Hamar közkedvelt hely lett. Egyes hónapokban folyamatos telt házzal és állandó várólistákkal működött a PannKA. Ezért az önkormányzat – felmérve az igényeket – a színtér bővítése mellett döntött, amit csakis máshol tudott megvalósítani”, tette hozzá Tóth József.

Az Újpesti rakpart 6. szám alatti önkormányzati helyiséget alakítottuk át erre a célra. A kivitelezést a közbeszerzési eljáráson a SZIN-KER ÉPÍTŐ Kft. nyerte el. Az önkormányzati beruházás 2021. szeptember 30-án kezdődött a Palatinus házak épületében mintegy 250 m2 területen. „És most örömmel átadhatjuk ezt az új interaktív foglalkoztató- és fejlesztőteret a kisgyerekes családoknak”, mondta a polgármester.

PannKa játszóház

A PannKa Közösségi Tér játékainak tematikája a vidéki élet. A PannKa Part Duna közeli játszóházba pedig – a kerület egyik emblematikus ipari jelképére, a világszínvonalú hajóépítés korszakára is utalva – a hajózással kapcsolatos egyedi gyártású, fejlesztő játékelemek kerültek. A játéktér középpontjában egy stilizált „gőzhajó” áll, belsejében egy kuckóval. A bútorelemek, egyéb kiegészítők is – például: kavics és hal formájú ülőkék, vízi állatokat formázó párnák, amelyek mozgathatók – illeszkednek a vizes tematikába.

Immár két helyen működik a PannKa. A Pannónia utcai helyszín, a PannKa Közösségi Tér az év második felétől elsősorban szabadidős és közösségi térként funkcionál majd: otthont ad zsúroknak, csecsemő- és kézműves programoknak, tovább működtetjük itt a sószobát, és lesznek színpadi teret is igénylő előadások. A kisebb alagsori terekben igénybe vehetők az egyéni fejlesztési lehetőségek. A PannKa Part főként a csoportos fejlesztés otthona lesz: a nyári „játszótéri” próbaüzemet követően indulnak el itt a fejlesztő foglalkozások 2022 szeptemberétől.

PannKa Part átadó - gyerekek műsora

 PannKa Part nyitvatartása:

Június 15–augusztus 31.: Hétfő-péntek: 09.00-13.00

Szeptembertől:

Hétfőn: 09.00-13.00

Kedden: 09.00-13.00 és 16.00-18.00

Szerdán: 09.00-13.00

Csütörtökön: 09.00-13.00

Pénteken: 09.00-13.00 és 16.00-18.00

Hétvégén: programok függvényében

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj