XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2023/04/05/iskolai-beiratkozas-2023/

Témák A-Z

Iskolai beiratkozás 2023.

ARCHÍV | 2023. április 05. - Frissítve Oktatás

Két napon, április 20-án és 21-én lehet beíratni a tankötelessé váló gyerekeket általános iskolába. A tankötelezettség megkezdésének feltétele, hogy a gyermek értelmi, lelki, szociális és testi fejlettsége elérje az iskolába lépéshez szükséges szintet. Mindezt a Közép-pesti Tankerületi Központ közölte azzal, hogy a gyerekek felvételéről az adott tanintézmény vezetője dönt.

  • A kötelező felvételt biztosító körzetes iskola a gyermeket hivatalból felveszi, ha a szülőknek nincs ettől eltérő szándékuk. A sajátos nevelési igényű gyermeket a szakértői véleményben kijelölt iskola veszi fel.
  • A felvételi kérelem kétféle módon nyújtható be: személyesen az említett két napon, tehát április 20-án és 21-én reggel 8- és este 7 óra között, vagy elektronikusan az úgynevezett KRÉTA rendszer e-Ügyintézés felületén. Az általános iskolai beiratkozáshoz szükséges dokumentumokat és nyomtatványokat mindkét törvényes képviselő aláírásával ellátva kell benyújtani.

A Közép-pesti Tankerületi Központ tájékoztatója itt olvasható teljes terjedelmében a tankötelessé váló gyerekek általános iskolai beíratásáról.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj