XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2021/07/06/megkezdodik-a-goncol-utca-felujitasa/

Témák A-Z

Megkezdődik a Göncöl utca felújítása

2021. július 06. - Frissítve Közlekedési hírek

Július 5-én, hétfőn megkezdődtek a Göncöl utca felújításának kivitelezési munkái. Az útépítés több ütemben történik, a Göncöl utca várhatóan még az idén év végéig elkészül a mintegy 1,4 kilométeres útszakasz.

A munkakezdés alkalmából szervezett sajtótájékoztatón Tüttő Kata főpolgármester-helyettes így fogalmazott: „A Fővárosi Önkormányzat kezelésében több mint 1300 kilométer út van. Gyakorlatilag nemcsak ezt az utat kellene felújítani, hanem nagyjából tízszer ennyi korszerűsítésre lenne szükség – a Fővárosi Önkormányzat és a Budapesti Közlekedési Központ pedig a nehézségek és a kormányzati elvonások ellenére is elkötelezett a fejlesztések megvalósítása mellett.”

Dr. Tóth József polgármester elmondta: „A Pap Károly utca–Röppentyű utca–Göncöl utca felújítása régi adóssága a Fővárosi Önkormányzatnak. A tavalyi év során részben megújult a Pap Károly utca, most pedig kezdetét veszi az útszakasz leghosszabb részének, a Göncöl utcának a felújítása, amelyre régóta várnak a kerületben élők. Köszönjük a Fővárosi Önkormányzatnak, hogy forrást tudott biztosítani erre a fontos feladatra.”

Polgármester beszél a Göncöl utcában

A BKK projektmegvalósítási igazgatója, Horváth László hangsúlyozta: „Egy város sosincs kész, ütemezetten, rendszeresen kell elvégezni a felújítási munkákat, ha a jelenlegi szolgáltatási szintet fenn akarjuk tartani, hát még ha fejleszteni is szeretnénk rajta. Így kerül most sor a Göncöl utcára. Egy útfelújítás a burkolat cseréjén túl mindig alkalmat ad a forgalmi helyzet értékelésére és a beavatkozásokra, amelytől kényelmesebb, biztonságosabb kialakítást valósíthatunk meg. Ehhez kérjük most az itt lakók és közlekedők nagyjából féléves türelmét.”

A Rákos-patak, valamint az Újpalotai út–Göncöl utca–Szekszárdi utcai csomópont között forgalomkorlátozásra kell számítani, a kivitelezés első ütemében a gépjárművek csak a belső sávban haladhatnak, a parkolás lehetősége megszűnik. A második ütemben átterelik a forgalmat az elkészült aszfalt kötőrétegre, és a belső sávokban kezdik meg az előkészítő, bontási munkákat, majd felújítják a Fiastyúk utcai, valamint a Gyöngyösi utcai csomópontokat. Ezek a munkák előreláthatólag idén őszig tartanak, ez idő alatt a 120-as autóbusz a megszokott szakaszon jár. Az ideiglenes megállóhelyeket ugyanott helyezik el a Göncöl utcában, ahol a jelenlegiek is vannak. Jelenleg a Göncöl utcában a kerékpársáv a parkolósáv menetirány szerinti jobb oldalán helyezkedik el. A felújítások után a biciklisáv a forgalmi sáv és a parkolósáv közé kerül, a parkolók pedig a szegélyek mellett lesznek.

Göncöl utca forgalomtechnikai tervei

Az utolsó, ősszel kezdődő ütemben átépítik az Újpalotai út–Göncöl utca–Szekszárdi utcai csomópontot. Ez a munka jelentősebb forgalomkorlátozással jár. A Szekszárdi utca és az Újpalotai út egyesítésével, illetve a jelenlegi csomópont kisebb eltolásával a Göncöl utcai kapcsolódás egyszerű útcsatlakozássá válik. A teljes kivitelezés várhatóan idén decemberben fejeződik be.

Göncöl utca forgalomtechnikai tervei

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj