XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2020/05/21/korlatozottan-ismet-van-ugyfelfogadas-a-polgarmesteri-hivatalban/

Témák A-Z

Korlátozottan ismét van ügyfélfogadás a Polgármesteri Hivatalban

2020. május 21. Munkaügyi hírek

  1. május 20-tól változik a Polgármesteri Hivatal ügyfélfogadási rendje.

Részlegesen még mindig szünetel az általános szabályok szerint biztosított ügyfélfogadás, a veszélyhelyzet miatti módosított ügyfélfogadásról a Polgármesteri Hivatal épületének bejáratánál információs táblát helyezünk el.

Megengedett az ügyfélszolgálati tevékenység a Polgármesteri Hivatal ügyfélfogadási ideje alatt: hétfőn 13:30-18:00 óra; szerda: 8:00-16:30 óra; péntek: 8:00-11:30 óra között – kizárólag a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálati Irodáján a munkatársak szükség szerinti személyes vagy telefonos bevonásával. Hétfőn és szerdán az Intézményműködtető és Fenntartó Központ (IMFK) földszint 10. szám alatti irodájában (pénztár) is megengedett az ügyfélfogadás. Az ügyfelek csakis ezeken a területeken mozoghatnak, a munkaszobákban az ügyfélfogadás továbbra is szünetel.

A Polgármesteri Hivatal aulájában (az ügyfélfogadó pontokat beleértve) 10 főnél több ügyfél egyidejűleg nem tartózkodhat. A Hivatal épületében az ügyfélfogadás során az ügyfeleknek kötelező a maszk viselése és a 2 méteres távolság megtartása egymástól. Ezt a Polgármesteri Hivatal épületének objektumőri csoportja segíti és felügyeli.

Az ügyfelek a Polgármesteri Hivatal ügyfélfogadási ideje alatt (hétfőn 13:30-18:00 óra; szerda: 8:00-16:30 óra; péntek: 8:00-11:30 óra) a papíralapú beadványokat és dokumentumokat a Polgármesteri Hivatal aulájában kihelyezett iratgyűjtő dobozokban is elhelyezhetik.

Az anyakönyvi igazgatás körébe tartozó egyes ügyfajtákra, anyakönyvi eseményekre vonatkozóan az alábbi szabályok léptek életbe:

Apai elismerő nyilatkozat az anyakönyvvezetővel telefonon egyeztetett időpontban vehető fel.

A házasságkötési és a bejegyzett élettársi kapcsolat létesítési szándék bejelentésére jogszabályban előírt, személyes megjelenéssel járó nyilatkozatról szóló jegyzőkönyv felvételére – a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény 4:7. § (3) bekezdésében meghatározott eset kivételével – az anyakönyvvezetővel telefonon egyeztetett időpontban kerülhet sor.

A házasságkötési és bejegyzett élettársi kapcsolat létesítési szándék alapján a házasságkötés kizárólag a házasulók, a bejegyzett élettársi kapcsolatot létesítő felek, a házassági tanúk és maximum 15 fő vendég jelenlétében tartható.

A haláleset bejelentésével kapcsolatos iratok átvételi elismervénye a Budapest területén tevékenységet folytató temetkezési vállalkozások, gazdasági társaságok részére elektronikus úton is továbbítható.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj