XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2020/03/04/ovodapedagogiai-napok-keruletben/

Témák A-Z

Óvodapedagógiai Napok a kerületben

2020. március 04. Nevelés - oktatás

Ismét nagy érdeklődéssel zajlott a XIII. Kerületi Önkormányzat által megszervezett Óvodapedagógiai Napokon keretében megszervezett Óvodapedagógiai Konferencia. A rendezvény megnyitójára 2020. március 3-án került sor. Az eseményen részt vett dr. Tóth József polgármester és Holopné Schramek Kornélia alpolgármester.

Az Angyalföldi József Attila Művelődési Központban tartották a 2020-as Óvodapedagógiai Konferencia megnyitó ünnepségét. Az AJAMK teltházas nagytermében a Filoména kórus rövid műsorával kezdődött a rendezvény, ezt követően dr. Tóth József polgármester nyitotta meg a Konferenciát.

Dr. Tóth József először gratulált az Egyesített Óvodának a közelmúltban elnyert Budapestért Díjhoz, valamint a Szerethető Munkahely cím elnyeréséhez. Ezt követően röviden ismertette a résztvevők előtt legfontosabb tudnivalókat a XIII. kerületről, melynek fontos pillére az óvodai nevelés. Úgy fogalmazott, hogy az önkormányzatnak három fontos feladata van a gyermekek óvodai nevelésének biztosításában: megfelelő, modern épületek, megfelelő humánerőforrás, valamint jó szakmai programok támogatása. Kiemelte, az önkormányzat az elmúlt 10 évben több, mint 10 milliárd forintot fordított óvodáinak felújítására. Olyan innovatív programok működnek ezekben az intézményekben, mint a kutyaterápia, a digitális nevelés, a sószobák és a mászófalak biztosítása. Végezetül jó tanácskozást kívánt a jelenlévőknek.

A polgármester beszédét követően egy rövid filmet tekinthettek meg az érdeklődők, mely a XIII. kerületi Egyesített Óvodát mutatta be. Erdélyi Nóra, az Egyesített Óvoda intézményvezetője a videót követően tartalmas időtöltést kívánt a konferenciához, melynek egyetemi oktatók előadásai, kiállítás, kitüntetések átadása és szakmai workshopok is a részét képezték.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


              Idősbarát önkormányzat díj