XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2019/07/08/segitseg-herman-otto-altalanos-iskolanak/

Témák A-Z

Segítség a Herman Ottó Általános Iskolának

2019. július 08. Oktatás

A képviselő-testület júniusi ülésén úgy döntött, hogy a Herman Ottó Általános Iskola gumiburkolatú alakuló terének megvalósításához bruttó 20 millió forint költségkeretig forrást biztosít, egyúttal az iskola alapítványától 1,5 millió forint alapítványi forrást átvesz a megvalósításra.

A Herman Ottó Általános Iskola szülői munkaközössége és nevelőtestülete az önkormányzattól kért segítséget és anyagi támogatást az iskolaépület udvarának felújításához, esztétikai rendezéséhez. Tájékoztatásuk szerint a felújítást korábban a fenntartó Közép-Pesti Tankerületi Központnál is kezdeményezték, ahonnan azt a visszajelzést kapták, hogy az udvar felújítását belátható időn belül nem tervezik.

A 370 kerületi gyermek oktatási, nevelési és rekreációs feladatait ellátó iskola nevelői és szülői közösségének kérése újabb bizonyítéka, hogy téves rendelkezés volt iskoláink fenntartási feladatainak 2013. január 1. napjától az állami intézményfenntartó központokhoz való telepítése, majd 2017. január 1. napjától a működtetése. A tulajdonosi jogok elvonása ellenére az önkormányzat lehetőségei szerint segítséget nyújt a diákok biztonságos és fejlődésüket segítő iskolai környezetéhez.

A kerületi önkormányzat a szülői munkaközösséggel és a tantestület vezetésével egyeztetve elkészítette a felújítás terveit. Az iskolaudvar felújításánál a legfontosabb igény egy 350 m2 nagyságú, összefüggő, gumiburkolatú „alakuló tér” kialakítása volt. Az udvar teljes felújításának bekerülési költsége mintegy 93 millió forint.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj