XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2018/09/28/molino-janicsar-utcaban/

Témák A-Z

Molinó a Janicsár utcában

2018. szeptember 28. Lendületben a XIII. Kerület

A XIII. kerületi Váci út 57-61. szám alatti iskola felújítása az önkormányzatnak 644.423.846 forintba kerül. Az II. ütem kivitelezési munkái során a fővárosi védettséggel rendelkező épület (volt általános iskola és gimnázium) homlokzatának, tetőszerkezetének és tetőfedésének, valamint nyílászáróinak felújítását végezzük, az épület eredeti homlokzati architektúrájának teljes értékű helyreállításával.

2017-ben a pincei falak szigetelése és a pincei alapvezetékek cseréje valósult meg 196 millió forintból, szintén az önkormányzat finanszírozásában. A munkák eredményeképpen az épület energetikai hatékonysága nő, a gyerekek tanulási körülményei javulnak.

Az épületet a Közép-pesti Tankerülettel közösen használjuk. Az önkormányzati tulajdonú épület 57%-a önkormányzati, 43%-a állami vagyonkezelésben van. Az önkormányzat a kezelésében lévő terület nagy részét bérbeadás útján hasznosítja iskolai oktatás céljára. Az állam kezelésében lévő részen a Közép-Pesti Tankerületi Központ szintén oktatási tevékenységet végez. Az épület felújítása annak rossz műszaki állapota miatt már nem volt halasztható.

Az önkormányzat vállalása a felújításból 66,24%, mely 9%-kal több, mint amennyi a része lenne. A teljes tetőszerkezet és a pince felújítása a Tankerületre eső résszel együtt készült el. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának miniszterét és oktatásért felelős államtitkárát is megkerestük több alkalommal. Kértük, hogy a felújítási költségek finanszírozásában a használati arány mértékében vegyenek részt. Megkereséseinkre forráshiányra hivatkozva elutasító választ kaptunk. A tankerületi központ a rá eső költségek finanszírozását azzal az indokkal utasította el, hogy nem áll rendelkezésre erre a célra elkülönített keret a költségvetésükben: A használati arányok alapján a Déryné köz és a Váci út felé eső oldalt az önkormányzat felújítja, a belső udvar, valamint a Janicsár utca felöli oldal homlokzati felújítása elmarad.

 

 

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj