XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2020/12/15/fiabci-dijakat-nyert-az-onkormanyzat/

Témák A-Z

FIABCI díjakat nyert az Önkormányzat

2020. december 15. - Frissítve Lendületben a XIII. Kerület

A világ legnagyobb ingatlanszakmai szövetsége – amely 1951-ben párizsi székhellyel alakult –, a FIABCI Magyar Tagozata 2020-ban 22. alkalommal rendezte meg a Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázatot, amelyen a XIII. Kerületi Önkormányzat két beruházásával is díjat nyert. A Magyar Építész Kamara különdíjjal jutalmazta az önkormányzatot a Vizafogó tagóvoda felújításáért, a Budapest Építész Kamara pedig ugyancsak különdíjat ítélt meg a Klapka Központ megvalósításáért. A FIABCI magyarországi és nemzetközi szervezete többször is díjazta már a XIII. Kerületi Önkormányzat fejlesztéseit.

A FIABCI Magyar Tagozatának közleménye szerint a szervezet azt a célt tűzte ki, hogy az idei pályázat a járványhelyzet ellenére is sikeres legyen. A pályaművek között a magán beruházások mellett megtalálhatók kiemelt állami beruházások és helyi önkormányzatok által kezdeményezett fejlesztések is. „A benevezett művek magas színvonala bizonyítja, hogy a magyarországi fejlesztők jó elképzeléseit a tervezők, a kivitelezők és az összes közreműködő igényesen valósította meg”, szerepel a közleményben. Az eredményhirdetés online zajlott.

A XIII. Kerületi Önkormányzat először 2003-ban vett részt a Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj pályázatán. Akkor a Magyar Ingatlanszövetség különdíját nyerte a Kereskedelmi létesítmények kategóriában a Lehel Csarnokkal, amellyel a FIABCI nemzetközi megmérettetésén a Kereskedelmi létesítmények kategória különdíját is elhozta 2004-ben Houstonban. 2003-ban a Polgármesteri Hivatal bővítése 3. díjat nyert a Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázaton. 2012-ben a Radnóti Miklós Művelődési Központ a Lakásvásár Médiacsoport különdíját kapta. 2015-ben a 100 lakásos passzívházért (Jász utca 91.) az önkormányzat a Környezettudatos Építés kategória 1. díját nyerte el, 2016-ban Panamában a nemzetközi szervezet a Környezettudatos építés kategóriában a 2. díjat ítélte oda a passzívházért.

Szintén 2016-ban az „Angyalföld újjáépítése a XXI. század fordulóján” című pályázattal az önkormányzat II. díjat kapott, valamint a Budapesti Építész Kamara és a Lakásvásár Média Csoport különdíját. 2017-ben ezzel a pályázattal az önkormányzat a Masterplan kategória II. díját hozta el a FIABCI Andorra la Vellában rendezett nemzetközi ingatlanfejlesztő pályázati versenyén.

2017-ben a Meséskert Tagóvodáért (Kassák Lajos utca 17.) a XIII. Kerületi Önkormányzat a Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázaton a Városi Intézmény kategóriában kiérdemelte az 1. díjat, a Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete különdíját, és a „Legjobb projekt a pályázók szavazata alapján” címet is elnyerte. 2017-ben a Magyar Urbanisztikai Társaság különdíjjal jutalmazta az önkormányzatot a „Lakótelepi közterületek komplex megújítása” pályázatát.

2019-ben a Láng Művelődési Központ (Rozsnyay utca 3.) a Budapesti Építész Kamara különdíját nyerte el a Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázaton.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj