XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2018/03/26/angyalkert-tagovoda-otmillios-fejlesztes-120-szuletesnapra/

Témák A-Z

Angyalkert Tagóvoda: ötmilliós fejlesztés a 120. születésnapra

2018. március 26. - Frissítve Lendületben a XIII. Kerület

Ebben az évben ünnepli fennállásának 120. évfordulóját az Angyalföld szívében, az Angyalföldi út és Lőportár utca sarkán 1898-99-ben, Forrai Sándor tervei alapján épült műemlék épületben működő Angyalkert Tagóvoda, amely megnyitásakor az első budapesti óvodák egyike volt. Az önkormányzat 2017 utolsó hónapjaiban ötmillió forintos fejlesztéssel járult hozzá az intézmény születésnapjára történő felkészüléshez.

 

Március 23-án az önkormányzat vezetői, a képviselő-testület több tagja, a Szociális, Egészségügyi és Művelődési bizottság elnöke és tagjai, a polgármesteri hivatal Szociális és Köznevelési osztályának  munkatársai, az önkormányzat szociális és gyermekintézményeinek, valamint a szülői szervezetek reprezentánsainak jelenlétében, bensőséges hangulatú ünnepség keretében adták át a pedagógusoknak és a gyermekeknek a fejlesztés eredményeként új játszóeszközökkel felszerelt tornatermet, és a négy méter hosszúságú, korszerű készségfejlesztő mászófalat.

Dr. Tóth József polgármester ünnepi beszédében emlékeztetett arra, hogy iskoláink államosításának az önkormányzat bölcsődéi és óvodái  lettek a nyertesei. –Az önkormányzat elkötelezett abban, hogy óvodáink versenyképes, és minőségi szolgáltatásokat nyújtsanak a kerületben élő családoknak. Ennek köszönhető, hogy bár napjainkban számos egyházi, alapítványi, és magánintézmény között válogathatnak a szülők, a kerületi önkormányzati gyermekintézmények népszerűek és keresettek a fiatal szülők körében. Ismeretes, hogy óvodáink egy részében, a szülők elvárásainak és igényeinek megfelelően idegennyelv-oktatás, népzene és néptánc tanítás, valamint kézműves és sport foglalkozások gazdagítják a pedagógiai tevékenységet. Bár a kerületi intézményeket sem hagyta érintetlenül az országszerte tapasztalható pedagógushiány, a kihívásra kereset kiegészítéssel és egyéb juttatásokkal válaszoltunk. Mindezeknek köszönhetően intézményeinkben megoldottnak tekinthető az utánpótlás, a gyermekekkel jól felkészült, elkötelezett pedagógusok foglalkoznak életüknek ebben a korai, de nagyon jelentős szakaszában. Ünnepi gondolatait a polgármester azzal zárta, hogy köszönetet mondott a kerületi gyermekintézmények vezetőinek és munkatársaiknak  magas színvonalú, és szeretet teljes munkájukért.

Dr. Tóth József polgármester ünnepi köszöntőjének elhangzását követően az Angyalkert Tagóvoda vezetője, Balogné Terkovics Ildikó idézte fel a kerület legnagyobb multú óvodája 120 éves történetének néhány emlékezetes eseményét, és vázolta a napjainkban folyó nevelőtevékenység tárgyi és személyi feltételrendszerének jellemzőit.

Mint elhangzott, az intézmény jelenleg 129 férőhellyel, 5 gyermekcsoporttal, családias hangulatban, kiváló tárgyi és személyi feltételekkel működik. Az Angyalkert Tagóvoda nevelőtestülete és a pedagógiai munkát segítő kollégák már az óvodai befogadás első pillanatától, a gyermekek életkori és egyéni sajátosságait figyelembe véve igyekeznek megvalósítani fő célkitűzésünket: az önálló, alkotó gondolkodásra képes, cselekvő, szociálisan érett gyermeki személyiség kialakítását. Mindezek eléréséhez családias, szeretetteljes óvodai légkörben, élményeken alapuló játékos tapasztalatszerzés által teremtik meg a lehetőséget óvodásaik számára személyiségük teljes kibontakoztatásához. Sajátos, a nevelőtestület által megfogalmazott kiemelt feladatuk a gyermekek mozgáskultúrájának sokoldalú fejlesztése. Balogné Terkovics Ildikó végezetül köszönetet mondott az önkormányzatnak az atyai szívű gondoskodásért, amely sokoldalúan szolgálja a pedagógiai tevékenységet, és egyúttal kiemelkedő munkakörülményekkel és a főváros más gyermekintézményeit jellemző mértéket meghaladó megbecsüléssel ismeri el az intézményben dolgozók tevékenységét.

Az elhangzottakat követően Molnár Miklósné, az Egyesített Óvoda igazgatója virággal köszöntötte a tagóvoda vezetőjét és munkatársait, majd az Angyalkert Tagóvoda óvodásainak ünnepi műsorát tekintették meg az egybegyűltek.

A jókedvűen előadott táncos, verses, énekes összeállítás után a vendégek bejárták a 120. születésnapja előtt álló, a XXI. század óvodapedagógiai követelményeinek maradéktalanul megfelelő, korszerű gyermekintézményt és játszóudvarát.

 

 

 

 

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj