XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2017/09/06/velemenyt-mondhat-keszul-felidos-merleg/

Témák A-Z

Készül a félidős mérleg

2017. szeptember 06. - Frissítve Lendületben a XIII. Kerület

A képviselő-testület 2015. január 15-i ülésén fogadta el az önkormányzat Lendületben a XIII. kerület 2015-2019. című, öt évre szóló programját. A választási ciklus félidejéhez közeledve az önkormányzat készül a program félidős mérlegének elkészítésére, a végrehajtás időarányos tapasztalatainak összegzésére, egyes elemeinek esetleges módosítására, kiegészítésére – vagy elhagyására.

A XIII. kerület népességszáma meghaladja a 110.000 főt. A korábbiakhoz képest kedvezőbben alakult a gyermekek és a középkorúak aránya. A kerület dinamikus és kiszámítható fejlődése folytatódott. Beruházásaink költségtakarékosan, környezetbarát módon valósultak meg. Közös vagyonunk gyarapodott, mára eléri a 105,9 milliárd Ft-ot. Fejlesztéseinket saját forrásból, hitelfelvétel nélkül valósítottuk meg. Bővítettük gyermekintézményeink férőhelyeinek számát, folyamatosan újultak meg közterületeink. Tovább korszerűsítettük a járóbeteg-ellátórendszerünket, CT és MR készülékek üzemeltetésére vállalkoztunk, hogy minden kerületi lakótársunk, akinek szüksége van erre, két héten belül, díjmentesen vizsgálathoz jusson.

Továbbra is közkedvelt befektetési terület a XIII. kerület. Jelenleg is több százezer m2 iroda, kereskedelmi, szolgáltató felület építése folyik, vagy áll előkészítés alatt. Az elmúlt két esztendőben 755 új lakásba költözhettek be, jelenleg ötezer lakás kivitelezésén dolgoznak. Az önkormányzat közművelődési, szabadidős és sportrendezvényein sok tízezren kapcsolódtak ki, szórakoztak, felfrissültek.

Kerületünk fenntartható fejlődési pályán van. Meghatározóak a magántőke beruházásai, a korszerű technológiák, berendezések telepítése, s több száz új munkahely létesült. Az önkormányzat beruházásaira és szolgáltatásaira jellemző a magas szintű minőség, az igényesség és a környezettudatosság. Mindezek együttvéve hosszú távon biztosítják kerületünk dinamikus fejlődését, gyarapodását.

Az önkormányzat vezetése várja a kerületi lakosság véleményét városrészünk helyzetének alakulásáról, a ciklusprogramban foglaltak időarányos végrehajtásáról. A véleményeket és javaslatokat szeptember 30. napjáig a felido@bp13.hu címre kérjük megküldeni.

 

 

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj