XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2017/08/24/nyaron-lenduletben-maradt-xiii-kerulet/

Témák A-Z

Nyáron is lendületben maradt a XIII. kerület

2017. augusztus 24. - Frissítve Lendületben a XIII. Kerület

Nyáron sem szünetelt a XIII. kerületben az intézmény-felújítási program, amelyre az önkormányzat az elmúlt két évben összesen több mint 3,5 milliárd forintot fordított. A Láng Művelődési Központ rekonstrukciója javában zajlik, és 1,3 milliárd forintba kerül. Bővült nyáron a Szegedi úti Szakrendelő egynapos műtője. Építi az újabb „passzív házat” is az önkormányzat. Új szökőkutat kap a Dráva utcai park.

Lendületben maradt a XIII. kerület, az önkormányzati fejlesztések – az intézmény- és lakásfelújítási program – egész nyáron folytatódtak.

Jól halad a Rozsnyay utcában a Láng Művelődési Központ rekonstrukciója, amelyre 1,3 milliárd forintot költ az önkormányzat. Modernizálják az intézményt, ugyanakkor megőrzik a hetvenes évek építészetének jellemzőit.

A terveknek megfelelően készül a Prevenciós Központ (Tüzér utca) épülethomlokzatának felújítása, hőszigetelése. Bővült a Szegedi úti Szakrendelő egynapos műtője, és gyógytorna-öltözőket is kialakítottak.

Hamarosan átadják a Tüzér utcai Gyermekkert Tagóvodát, amelyet megközelítőleg hatszáz millió forintból korszerűsített a kerület. Több lett itt a férőhely, és megújult az udvar is. A 133 férőhelyes Napsugár Tagóvoda udvarának felújítása a Thurzó utcában már zajlik: 120 millió forintot költ rá az önkormányzat.

Árnyékolták a Varázskarika Tagóvoda (Karikás Frigyes utca) emeleti ablakait, valamint a Pitypang Tagóvodát az Üteg utcában. Megkezdődött a Mese Tagóvoda (Esküvő köz) teljes korszerűsítésének előkészülete; a felújításra 560 millió forintot biztosít az önkormányzat.

A közművelődési intézmények közül az Angyalföldi Gyermekházban (Dagály utca) felújították a magastetőt, de végeztek ott belső felújításokat is. A Tátra utcai Újlipótvárosi Klub-Galéria átalakítása 18 millió forintból valósul meg.

Jó ütemben haladt a Klapka utca szolgáltatóház építése is: elkészült a pince födémje, és megkezdődött a földszint kivitelezése.

A Wein János parkban a Victor Hugo utca mentén pihenőtér létesült. A Dráva utcai parkban az interaktív szökőkút kivitelezési munkái megkezdődtek.

A Kartács utcai 23 lakásos passzív technológiájú épület kivitelezése a negyedik emeletnél tart.

Az ökotudatosan fejlesztett „Dagály sétány” pedig elismerést váltott ki a környék lakói és a FINA Világbajnokság látogatóiból.

 

Vissza

Díjaink, elismeréseink


              Idősbarát önkormányzat díj