XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2015/02/16/10-eves-intezmenyfelujitasi-program/

Témák A-Z

10 éves intézményfelújítási program

ARCHÍV | 2015. február 16. - Frissítve Lendületben a XIII. Kerület

Az itt közzétett felújítási tervben összegeztük azokat az Önkormányzat tulajdonában lévő intézményeket, amelyek építését, vagy teljes felújítását javasoljuk a 2015-2024. közötti időszakban.

A terv szakmai előkészítésekor az alábbi szempontokat tartottuk szem előtt: teljes körű épületkorszerűsítés modern, szakszerű anyagok beépítésével, az épületek 2020. évben hatályba lépő energetikai követelményeknek megfelelő kialakítása, magas szintű épületgépészeti megoldások alkalmazása, minél nagyobb arányban passzív jellegű épületek kivitelezése, az akadálymentesítések megoldása, alacsony üzemeltetési költségű energiaforrások alkalmazása, a fenntartható fejlődés alapelveivel összhangban megújuló energiaforrások hasznosítása.

Az elmúlt években az oktatási intézmények fenntartási rendjében bekövetkezett változás ellenére az idei évtől három iskolaépület felújítási tervét is elkészíttetjük. A teljes felújításokon túl, a többi intézményben is aktualizáltuk a részleges rekonstrukciókat és felújításokat. Az iskolák felújításánál is minden esetben kiemelt figyelmet fordítunk az energia megtakarítás elérésére, a lehetőségek szerinti homlokzati hőszigeteléssel vagy nyílászárók cseréjével.

A felújításra tett javaslatot – összhangban a transzparens döntés-előkészítésre vonatkozó vállalásainkkal – társadalmi véleményezésre bocsátjuk. Várjuk a kerületi lakosaink, és minden érintett segítő, építő javaslatát, véleményét annak érdekében, hogy a megvalósítható lakossági elvárásokat a terv elfogadásakor figyelembe vehessük.

A véleményeket február 22-ig várjuk a velemeny@bp13.hu e-mail címen.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj