XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2014/04/30/eselyegyenlosegi-dijak-a-xiii-keruletben/

Témák A-Z

Esélyegyenlőségi díjak a kerületben

ARCHÍV | 2014. április 30. - Frissítve Szociális hírek

Dr. Tóth József polgármester a díj átadásakor emlékeztetett arra, hogy az európai uniós alapelveket, amely a diszkrimináció a megkülönböztetés ellen és az esélyegyenlőség mellett szól kerületünk is magáénak érzi. A díjat az önkormányzat 2008-ban alapította azon személyek elismerésére, akik mindennapi munkájában tisztelik ezeket az értékeket és aszerint élnek, dolgoznak. A díj később kapta az „Ember az emberért” elnevezést, melyet ez idáig tízen vehettek át.

Nagy Erzsébet az Éjféli Kiáltás Misszió vezetője. A szervezet fő feladata a szociálisan rászorulók természetbeni támogatása. Az ún. „morzsavásárok” tartásával az állampolgárok nagyon kedvezményes áron jó minőségű termékhez, főleg ruházathoz juthatnak. A fiataloknak nyelvet tanítanak, játékos német foglalkozásokat tartanak óvodásoknak. Elsőként vállalták fel a tartós munkanélküliek 30 napos foglalkoztatását. További egy év támogatással segít azoknak, akik képtelenek a munkaerő piacon elhelyezkedni. A kitüntetett az átadást követően elmondta, hogy ezentúl is felelősségének érzi, hogy segítsen az önkormányzat és az egész kerület ilyen irányú tevékenységében.

Dr. Papp Ibolya három szakvizsgával rendelkező kerületi háziorvos, számos kerületi család ellátásról gondoskodik. Ez a feladat nemcsak orvoslást, hanem az emberek lelki segítését is szolgálja. Korrekt és szakmailag felkészült orvos. Mindig segítőkész, bármilyen időpontban türelmesen vizsgálja meg a beteget. Nyitott az új módszerek iránt, és kedves határozottságával segíti a gyógyulást. Legtöbb betegét jól ismeri, több helyen már családtagként fogadják, és szívesen fordulnak hozzá jó tanácsért. Megköszönve az elismerést a díjazott a prevenció szükségességét hangoztatta, mint mondta sokak egészségét javíthatjuk ezáltal, de nem kell szégyellni nekünk menni a beteghez akár otthonukban is megkeresni őket.

 

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj