XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2023/12/15/mindenki-karacsonya-2023/

Témák A-Z

Mindenki karácsonya 2023

2023. december 15. Szociális hírek

Csaknem félezer szépkorú és hátrányos helyzetű családban élő kerületi polgár részvételével zajlott önkormányzatunk hagyományos évzáró közösségi rendezvénye 2023. december 14-én, csütörtökön délután.

Díjazott Idősek klubjainak vezetői

Mindenki karácsonya – ezzel a névvel évek óta szervez ünnepi rendezvényt önkormányzatunk az Angyalföldi Sportközpontban nyugdíjasoknak és olyanoknak, akik hátrányos helyzetű családban élnek. A program csúcspontja mindig az, hogy díjat kapnak azok a kerületi idősek klubjai, amelyek dobogón végeznek az egymás közötti éves versenyben.

 

2023-ban a Jász utca 130-ban működő Évgyűrűk Idősek Klubja végzett az első helyen. Jutalma 100 ezer forint lett. 80 ezer forinttal lett gazdagabb az Újpalotai út 14-ben működő Derűs Alkony Idősek Klubja, amely másodikként végzett a megmérettetésben. A harmadik helyezett, a Kárpát utca 23-25-ben működő Őszikék Idősek Klubja lett, 50 ezer forint volt a díja. A pénzjutalmakat programok szervezésére fordítják majd a szépkorúak.

 

Mindenki karácsonyaA díjakat kiosztó dr. Tóth József polgármester nehéznek, de eredményesnek ítélte a búcsúszó óévet. Arról is tájékoztatta a csaknem félezer fős közönséget, hogy az ünnepekre tekintettel idén decemberben közel 200 millió forinttal támogatta a XIII. kerületi önkormányzat a rászoruló kerületieket, köztük gyermekes családokat és nyugdíjasokat. Összesen több mint 29 ezer embernek jutott pénzbeli vagy természetbeni juttatás.

  • A rendszeres gyermekvédelmi támogatásban vagy rendszeres ellátásában, így gyógyszer-, lakhatási vagy ápolási támogatásban részesülőkhöz 20 millió forint jutott el.
  • A szociális szolgáltatásokat igénybe vevőknek, a helyi közszolgálatból nyugdíjba menteknek, a partnerkártya-tulajdonos szépkorúaknak vagy aktív korúaknak összesen 134 millió forint értékben adtunk természetbeni juttatásokat.

A rendezvény keretében mód volt karácsonyi díszek készítésére, a programot pedig a Monarchia Operett nevű társulat előadása zárta. A helyszín a rendezvény idejére ünnepi díszbe öltözött: ovisok készítették a dekorációként szolgáló karácsonyfákat.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj