XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2013/11/08/szocialis-munka-napja/

Témák A-Z

Szociális Munka Napja

ARCHÍV | 2013. november 08. - Frissítve Szociális hírek

A megváltozott környezet, az ez évben bevezetett változások ellenére kerületünkben a szociális szolgáltatások színvonala nem csökkent. Az 505 fő szociális munkatárs 96 %-a szakképzett, 86 % nő. A szociális és gyermekjóléti szolgáltatások során közel 6 000 állampolgárt látnak el rendszeresen, 10-13 000 között van a segélyezett családok száma. A Prevenciós Központ új telephelye az alapvető szociális szolgáltatások mellett közösségi térként működik, számos rendezvénynek, programnak ad helyet. A segélyezés középpontjában a család áll, folyamatos feladat a célzott támogatások erősítése. A pénzbeli segítségnyújtás közel 70%-a a lakhatások költségeinek enyhítését, a gyógyszerkiadások mérséklését, a tartós munkanélküliek ellátását szolgálta.

Az alapfeladatokon túl több fővárosi szinten és országosan is jelentős pluszszolgáltatást nyújt a kerület. Rendszeres az ingyenes alapfokú angol nyelvtanfolyam, az ECDL Start vizsgára felkészítő tanfolyam szervezése az otthon levő kismamák számára. Továbbra is sikeres és jelentős támogatást nyújt a szociális bolthálózat.

A program részeként a színpadra szólították a Szociális Munka Napja alkalmából alapított Szociális Munkás díj kitüntetettjét, majd 20 fő részére munkatársi, főmunkatársi, tanácsosi, főtanácsosi, gyermekvédelmi és szociális tanácsosi címet kaptak a különösen élenjáró dolgozók. Az év szociális munkása Németh Annamária gondozó, az I. sz. Gondozási Központ munkatársa lett.

A rendezvényt a munkájukat nagy szakmai hozzáértéssel, empátiával végző ünnepeltek részére szervezett emlékezetes műsor zárta.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj