XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2012/10/01/atadtak-a-hild-dij-2012-emlekfalat/

Témák A-Z

Átadták a Hild-díj 2012 emlékfalát

2012. október 01. - Frissítve Városfejlesztési hírek

A dinamizmus a XIII. kerületben nemcsak az építési kultúra, hanem a humán szféra területén is érvényesül, ahogy a humanizmus sem kizárólag a humán szférát uralja, hanem érvényesül az építészeti kultúrában is – fejtette ki a XIII. kerület városfejlesztésének értékeit az átadó ünnepségen dr. Tóth József polgármester. A XIII. kerület első embere kiemelte: mindig az volt a legnehezebb feladat, hogy a lakossági érdekeket összhangba hozzák a fejlesztési szándékokkal. Ám a XIII. kerületben ez mindig komoly szándék volt, s így lesz a jövőben is.

A XIII. Kerületi Önkormányzat rövid-, közép- és hosszútávú terveket dolgoz ki, s ennek mentén valósítja meg a fejlesztéseket. A négy éves időszakot átívelő ciklusprogram mellett kiemelte a polgármester az Integrált Városfejlesztési Stratégiát, amelynek felülvizsgálatát következő ülésén tárgyalja a XIII. kerületi képviselő-testület. A városrész fejlődésének hosszú ideig a lakásfejlesztések és a kereskedelmi egységek fejlesztése adott dinamizmust. Meg is van ennek az eredménye, hiszen 54 ezerről 72 ezerre emelkedett a lakások száma Angyalföld, Újlipótváros és Vizafogó együttesében, s volt olyan év, hogy 100-150 ezer négyzetméternyi irodaterületet adtak át – sorolta dr. Tóth József. Sokat elárul a kerület eredményeiről, hogy a Váci út átalakulása már konferencia témájává vált.

A XIII. kerület fejlődése példaértékű, s ezt díjazta az idén átadott Hild János-díjjal a Magyar Urbanisztikai Társaság – emelte ki Aczél Gábor, a társaság elnöke, aki számos ponton méltatta a XIII. kerületi városfejlesztést. Az elmúlt másfél-két évtized eredményei közül kiemelte a Váci út átalakulását, a Duna-parti területek beépítését és az Újlipótváros rehabilitációját.

A Hild-díj emlékfala a Hollán Ernő utca séltálóutca szakaszán található, amely a XIII. kerületi városfejlesztés egyik szép példája.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj