XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2012/09/12/folytatodik-a-pozsonyi-ut-felujitasa/

Témák A-Z

Folytatódik a Pozsonyi út felújítása

2012. szeptember 12. - Frissítve Városfejlesztési hírek

A Radnóti Miklós utca és a Victor Hugo utca közötti szakasz munkálataival halad tovább a Pozsonyi út felújítása. Most az eddigiekhez igazodva, az eddig alkalmazott külső jegyeket alkalmazva folytatódik a kivitelezés. Így lesz ez például a járda díszburkolatánál, ahol a folytonosság jegyében az első szakasz burkolati díszítése jelenik meg az új részeken is.

A Pozsonyi út felújításánál fontos szempont, hogy nem csökken a parkolóhelyek száma. Így a lakosság parkolási lehetőségeinek megőrzésével oldja meg az önkormányzat, hogy a zöldterületek és a gyalogosközlekedés érdekeinek szem előtt tartásával, a szabályok betartásával állíthassák meg járműveiket az itt élők és az ide látogatók.

 

 

A XIII. Kerületi Önkormányzat elkötelezett abban, hogy

  • növeljük a zöldterület nagyságát
  • a kiöregedett fák helyére újakat ültetünk
  • teszünk a biztonságos közlekedésért
  • megőrizzük a parkolóhelyek számát

A biztonságos közlekedés érdekében új gyalogátkelőhelyet alakítanak ki a Pozsonyi út és a Victor Hugo utca találkozásánál, amelynek vörös aszfaltburkolata – ugyancsak a biztonság jegyében – hangsúlyossá teszi majd a gyalogosok közlekedését. Hasonló elemekkel újítják fel a Szent István park Balzac utca felőli oldalának gyalogátkelőjét is.

A Pozsonyi út felújításának első üteme 2011-ben valósult meg, ekkor egyebek között a Budai Nagy Antal utca és a Victor Hugo utca közötti teljes szakaszon megújult a burkolat. Erről és az első ütem további részleteiről itt olvashat.

Amennyiben a felújítással kapcsolatosan kérdése, észrevétele van, Borszéki Gyula alpolgármesternek elküldheti.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj