XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2012/09/20/napirenden-az-integralt-varosfejlesztesi-strategia-felulvizsgalata/

Témák A-Z

Napirenden az Integrált Városfejlesztési Stratégia

2012. szeptember 20. - Frissítve Városfejlesztési hírek

Az egyik legtöbb fejlődési lehetőséggel rendelkező terület a fővárosban a XIII. kerület, amely az elmúlt két évtizedben bebizonyította: képes az ipari területek és gyárépületek városrészéből XXI. századi, világvárosi színvonalú kerületté válni.

A XIII. Kerületi Önkormányzat 2008-ban alkotta meg az Integrált Városfejlesztési Stratégiát, s azóta ennek irányvonalait követve tervezi és valósítja meg a fejlesztéseket. A városfejlesztés alapdokumentumát 2010-ben felülvizsgálta a helyhatóság, s két év elteltével októberi ülésén újra napirendre tűzi azt a képiselő-testület.

Néhány eredmény az elmúlt két évből:

  • a Radnóti Miklós Művelődési Központ átadása
  • Pozsonyi út felújítása
  • Országbíró sétány felújítása
  • József Attila téri szökőkút létesítése

A XIII. kerületi városfejlesztés minőségét és eredményességét 2011-ben Hild János-díjjal ismerte el a Magyar Urbanisztikai Társaság.

Előzetesen módjuk van arra, hogy véleményezzék a stratégiában foglaltakat. Észrevételeiket, kérdéseiket szeptember 24-én-ig küldhetik el a foepitesz@bp13.hu e-mail címre.

A dokumentumot a tervezők részvételével szeptember 24-én 16 órakor kezdődő fórumon mutatja be a Főépítészi Iroda az érdeklődőknek a Polgármesteri Hivatalban.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj