XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2012/09/27/alomudvar-a-hegedus-geza-altalanos-iskolaban/

Témák A-Z

Álomudvar a Hegedüs Géza Általános Iskolában

2012. szeptember 27. Egyéb

„Több mint 100 millió forintot költött az elmúlt években az önkormányzat, mint fenntartó a Fiastyúk utcai iskolára. Egy éve vehették át a diákok a sportpályát, melyre tavasszal sátortető került, most pedig e hangulatos sportudvar átadásán vagyunk jelen” – mondta dr. Tóth József köszöntő beszédében. Kifejezte aggodalmát a pedagógusokért, önkormányzati pluszjuttatások megmaradásáért, melynek az önkormányzat képviselő-testületének állásfoglalása adott nyomatékot. A képviselők határozatban nyilvánították ki véleményüket, hogy fenntartóként kívánják továbbra is működtetni a kerületi iskolákat.

Timárné Sárosi Katalin igazgató megnyitójában a rendkívüli összefogásról beszélt. Elmondta, hogy a gyerekek ötleteiből 216 pályázat érkezett az iskola udvarának hasznosítására. Az álmokból egyedi, színvonalas, többfunkciós iskolaudvarral gazdagodott az iskola.

A kivitelező 20 éves garanciája reményt ad arra, hogy még nagyon sokan vehetik igénybe az iskola ezen területét. A diákok örömmel vették birtokba az „álomudvart”, melyen mászóvár, sakktábla, focikapu, ugráló iskola és labdajátszó is helyet kapott.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj