XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2012/08/15/hetvegi-ajanlo-augusztus-18-20/

Témák A-Z

Hétvégi ajánló: augusztus 18-20.

ARCHÍV | 2012. augusztus 15. - Frissítve Kulturális hírek

A hosszú hétvégén változatos programokkal várják a XIII. kerületieket szerte Budapesten.

Augusztus 18-án a gyermekeknek ígérkezik színes program a közeli Kobuci kertben. Itt az Alma Együttes játszik majd, amely 10 órától várja a legkisebb korosztálytól a nagyobbakig széles körben a hallgatókat. A koncert közben kézműves foglalkozással szórakoztatják a kicsiket.

Záróakkordjához érkezik a Nyáresti koncertek rendezvénysorozata a Szent István parkban. Augusztus 19-én az Angyalföldi Vadrózsa Néptáncegyüttes lép fel az újlipótvárosi helyszínen. A vasárnap este 19 órától kezdődő koncert Lábadon a tánc, szívedben az élet címet viseli. A 20 éves táncegyüttes a mostani műsorában az erdélyi Szamosmente táncairól, muzsikájáról, tradicionális népviseleteiről ad impozáns képet. A hangulatokban, színekben gazdag előadás során bemutatják Szék, Szépkenyerűszentmárton és Ördöngösfüzes magyar, Válaszút és Bonchida cigány, illetve Budatelke és Bálványoscsaba román tánchagyományait. A koncert előtt 17.30-tól gyerekprogramok várják az érdeklődőket.

Augusztus 20-án Jazz a palotában címmel hagyományos műsorral fogadják a tűzijáték előtt a látogatókat a Művészetek Palotájában. A Police Big Band műsorát hallgathatják meg. Ez az együttes Szalóky Béla trombitás-harsonás-karmester-műsorvezetővel együtt hosszú évek óta lép fel ezen a napon ezen a helyszínen. A kültéri nagyszínpadon a műsort nyitó Little Jazz Band héttagú vidám csapat lép fel. Vezetőjük, a harsonás-zongorista-énekes Korb Attila számtalan díj, köztük a Kobe Jazz Street Award birtokosa. A Zászlótérben a Müpa idei Jazz Showcase-én feltűnt Meleg Tamás Quintet játszik, az Üvegteremben pedig az Oláh Tzumo Árpád triója jóvoltából jön izzásba a levegő.

Augusztus 17. és 20-a között immára huszonhatodik alkalommal rendezik meg a Mesterségek Ünnepét a Budai Várban. Egyebek között borfesztivállal és sajtudvarral várják az érkezőket. Az idei Mesterségek Ünnepén különös figyelmet kapnak a régi, ritkamesterségek. Bemutatkoznak a kályha- és kemenceépítők, a bútorfestők,a kékfestők, a könyvkötők, a kötélverők, a gyertyakészítők a pintérek, akádárok és a konyha tündérei: a szappanfőző, a mosó, a mángorló és a vasaló asszonyok is. A vendég ezúttal Szlovénia lesz.

Augusztus 17-étől három napon át kínál programokat a Szendrey-Karper Gitárnapok az Óbudai Társaskörben. A klasszikus és kortárs gitárzene nemzetközi szinten is elismert seregszemléjének kiemelt sztárvendége idén Kazuhito Yamashita lesz Japánból. Koncertet ad és mesterkurzust tart többek között az olasz Edoardo Catemario, a bolgár Sofia és Ivo Kaltchev azaz a Kaltchev Duó, a német Johannes Monno, a francia Judicael Perroy.

Kitekintőként ezúttal a Palóc Parasztolimpiát ajánljuk Nagyrédén. Az augusztus 18-án délután 13 órától kezdődő esemény helyszíne a nagyrédei Libapást, azaz az Erzsébet tér. Öt főből álló csapatok mérik össze tudásukat. Egyebek között létrában futás, hordógurítás, tojásszedés, jószág sacc, petrence hordás, kukoricázás lesz a feladat.

 

 

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj