XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2011/10/17/osztondijpalyazat-fiataloknak/

Témák A-Z

Ösztöndíjpályázat fiataloknak

2011. október 17. Kulturális hírek

A hátrányos helyzetű fiatalok számára érhető el támogatás a Bursa Hungarica Ösztöndíjpályázat segítségével. A XIII. kerületi Polgármesteri Hivatal Szociális Osztályán azok jelentkezhetnek, akik XIII. kerületi lakóhellyel rendelkeznek. A jelentkezési lapokat október 17-től november 14-ig lehet benyújtani.

A támogatásra azok számíthatnak, akik felsőoktatási intézmény hallgatói. A pályázati feltételek szerint azokat a tanulni vágyókat segíti az ösztöndíjprogram, akik alapfokozatot és szakképzettséget eredményező alapképzésben, mesterfokozatot és szakképzettséget eredményező mesterképzésben, egységes, osztatlan képzésben, vagy felsőfokú szakképzésben vesznek részt.

Feltétel továbbá, hogy a jelentkező teljes idejű, nappali tagozatos képzésben végezze tanulmányait.

A Bursa Hungarica Ösztöndíjpályázat nem csupán az egyetemi és főiskolai hallgatók számára elérhető. Anyagi segítséget nyújt azoknak is, akik az idei évben utolsó éves, érettségi előtt álló középiskolások, amennyiben a kiírás feltételeinek megfelelnek.

Emellett pályázhatnak azok az érettségi bizonyítvánnyal rendelkező fiatalok is, akiket még nem vettek fel felsőoktatási intézménybe, s korábban sem szereztek felsőfokú diplomát. Ők akkor érdemelhetik ki a támogatást, ha a 2012/2013 tanév első félévétől kezdődően felsőoktatási intézményben nappali tagozatán szeretnének továbbtanulni.

A beérkezett pályaműveket 2011. december 9-ig bírálják el.

A további tudnivalókat és a pályázat részleteit itt találják.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj